Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Digi z "Ulice" chystá svatbu: V létě se stanu paní Kožíškovou, už trénuju podpis

4. dubna 2012 | 09:31

ROZHOVOR: Mají tři a půl roku stará dvojčata a za sebou devět společných let života. Ale až letos v létě řekne drobná herečka Míša Maurerová (32) definitivní "ano" svému partnerovi Milanovi Kožíškovi (41). A protože se jí po mateřské ještě nenaskytla žádná zajímavá herecká příležitost, vrhla se zatím na módu.

Když mluvíte o svém partnerovi, říkáte "skoromuž", takže nakonec bude svatba?
Ano, máme to v plánu. Konečně s Milanem náš letitý vztah zpečetíme a hlavně uděláme pořádný mejdan pro přátele. Letos v létě se stanu paní Kožíškovou.

Znamená to, že si změníte i jméno?
Ano, rozhodně. V tomhle jsem tradicionalistka, takže budu Míša Kožíšková. Už si zkouším i podpis. Trénuju ho, jako holka v osmý třídě na penál.

Vážně si trénujete nový podpis?
No fakt, v tomhle jsem hrozně dětinská. Potřebuju si vyzkoušet, jestli to "K" bude mít smyčku, nebo ne...

Dvojčátka Michaely Maurerové Madlenka a Pepíček (3,5)
Autor: foto Blesk: Robert Starý
Kdo vás nezná, neřekl by, že jste maminka dvojčat. Jak moc vám dávají Pepíček s Madlenkou zabrat?
Jsou pro mě naprosto všechno. Jsou jediný dva lidé, co mě dokáží úplně nejvíc vytočit, ale také nejvíc na světě dojmout. A tak čím dál víc jsem přesvědčená, že fyzický stav je odrazem psychického stavu. Ti dva mě natolik zaměstnávají, že ani nemám čas stárnout a tloustnout. Jsou velmi živí a zvídaví, takoví dva malí chytrolíni, hlavně Madlenka. Už si vůbec neumím představit život bez nich. Občas si s Milanem říkáme, co bychom dělali, kdybychom je neměli. Bez nich by byla nuda.


Za dveřmi jsou Velikonoce. Bydlíte na vesnici, tak je asi prožíváte.
Určitě. Pepa si s tátou poprvé uplete pomlázku, Milan se těší, že ho to naučí. Já s Madlou nabarvíme vajíčka, abychom jim měly co dát, až nás seřežou. Myslím, že dodržovat tyto tradice a rituály, kdy je rodina oslaví spolu, je hrozně fajn.

Z celou rodinou jste přišla podpořit charitu pro děti z onkologie v Motole. Často se zapojujete v akcích pro dobrou věc, čím vás zrovna tato nadace oslovila?
Protože to je smysluplná akce. Nedávno jsem potkala maminku se synem, který měl roušku. Byl stejně starý jako mé děti. Dala jsem se s ní do řeči a dozvěděla se, že chlapeček má leukémii. V tu chvíli jsem si uvědomila, jaké mám štěstí, že moje děti jsou zdravé. Když mě Pepa ani po osmnáctý neposlechne, nebo mi rozbije hrníček, tak je to přeci nakonec jedno.

Přesto, kdy jste se o ně nejvíc bála?
Vlastně celé těhotenství, kdy jsme bojovali o každou hodinu, aby ještě zůstaly v břiše. Pak hned v období po porodu, protože se narodily hrozně maličký. A také, když Madlenka měla zánět ledvin a ležela jsem s ní deset dní v nemocnici, tak to bylo období, kdy jsem, fakt měla velký strach.

Michaela Maurerová jako modelka ve svém oblíbeném variabilním tričku Amébis návrhářky Veroniky Benešové
Autor: www.sophistic.cz

Nestaráte se ale jen o děti, vím, že máte i několik zvířat. Dokonce snad osla a kozu?
Teď máme dvě oslice a dva psy. Kozel nám už bohužel umřel. Samozřejmě na ně ale máme pomoc, sami bychom to nezvládali. Milan hodně pracuje a mě dostatečně zaměstnají děti.

Nejvíc jste se proslavila asi jako Digi v seriálu Ulice, neplánujete návrat na obrazovku?
Bohužel, v naší práci to tak nefunguje, abych se ohlásila, že jsem už po mateřské. Tak čekám, až si někdo všimne, že mi děti odrostly a třeba mi dá nějakou nabídku. Ulice je ale už uzavřená. Uplynula tam dlouhá doba, kdy se příběhy vyvinuly dál a s mojí postavou by se pak musela vrátit řada dalších postav, což nejde.
Jinak ale moderuji pořad pro děti Tykadlo. Ale nejvíc mě teď těší spolupráce s mladou módní návrhářkou Veronikou Benešovou. Je velmi kreativní a dala mi nejen důvěru, abych chodila oblečená v jejích modelech, ale dokonce se na nich můžu podílet, a to mě hrozně baví.

Autor: Blanka Konrádová
Video se připravuje ...