Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ivana Jirešová: Se střídavou péčí jsem se smířila, už mi to srdce tolik nedrásá

12. března 2012 | 10:32

ROZHOVOR: Dva týdny je maminkou na plný úvazek, druhé dva si může dopřávat "svobodného" života. Svůj osobní čas řídí herečka Ivana Jirešová (34) podle střídavé péče o dceru Sofii (6) a snaží se si obě odlišné náplně co nejvíc užít.

Není žádné tajemství, že máte dceru ve střídavé péči. Měla jste s tím dost problém, už jste si na ten režim zvykla?
Když byla miminko, nesla jsem to hůř. To jsem koukala do cizích kočárků a plakala jsem... Je ale ve věku, kdy to přináší zase jiné problémy. Stále cítím, že jí to nedělá úplně dobře. Takže moje pocity se odvíjí od toho, jak je na tom ona. Myslím, že by třeba neměla problémy s učením, kdyby žila v klidu a neměla život takhle rozháraný. Dítě potřebuje mít svůj řád a klid.

Dcera chodí do první třídy, jak se jí tam líbí?
No, moc ne. Dojíždíme s ní do školy do Prahy, aby chodila pořád do jedné. První půl rok měla, jako všechny děti, samé jedničky. Teď se ale trochu zhoršila, protože jí chybí to potřebné soustředění, tak uvidíme, jak to půjde dál.

Ivana Jirešová s dcerou Sofií
Autor: Foto: Ladislav Křivan
Má nějaké zájmy, chodí do kroužků?
Dvakrát týdně má bojová umění, jde o takovou přípravku na karate. Dělá to od čtyř let a moc ji to baví. Mají úžasného učitele. Ale má to i další rozměr, protože na začátku hodiny vždy odříkají patero zásad bojových umění, které mají smysl pro život obecně, a když si je i takhle malé děti opakují dvakrát týdně, tak si je zafixují. Je to třeba respektuj druhé, vzdej se násilí a podobně.

Váš společný čas je asi o to vzácnější, jak ho spolu trávíte?
Když ji těch čtrnáct dní mám, chci si to s ní opravdu co nejvíc užít. Rády chodíme do kina. Teď jsme byly zrovna na Modrém tygrovi, což je skvělý nový český film. Já moc ráda podporuji naší dětskou kinematografii. Jinak si spolu rády hodně čteme. Ale všechnu zábavu si dopřáváme až po přípravě do školy. Chci, aby se naučila, že napřed si musí splnit povinnosti, a pak si můžeme užít zábavu.  

Podle toho plánujete celkově svůj čas. Těch zbylých čtrnáct dní ho tedy máte na sebe osobně víc?

Ano, je to takové klidnější, ale i když mám volněji, stejně nic nestíhám.

Herečka Ivana Jirešová si ráda dopřává kosmetické rozmazlování
Autor: TV Nova
Ale najdete si třeba čas na kosmetické procedury. Pleť herečky častým líčením trpí.

Zrovna dnes, jsem si jednu příjemnou kosmetickou péči dopřála. Zaměřili se mi hlavně na hydrataci, protože mám velmi suchou pleť. Jezdili po mě dokonce takovým válečkem, který známe z filmu Postřižiny, jak svítí různými barvami. Péče to byla opravdu nadstandardní a pro mě zážitek, protože jsem cítila, že ta masáž mě zároveň i nabíjí.

Jinak, co můžu z vlastní zkušenosti poradit, je odličovat, odličovat, odličovat! To je základ a pak je skvělý peeling a ráno se nemyji vodou z vodovodu, protože moji pleť hrozně vysušuje, ale hydratuji obličej růžovou vodou, nebo kvalitním tonikem.  

Chodíte na kosmetiku pravidelně?
Ano, jak na kosmetiku, tak na masáž. Je to pro mě druh odpočinku. Protože bydlíme za Prahou, zařídím si všechno tak, aby mi to vyšlo, nevyjedu jen kvůli jedné záležitosti. Když už nastartuji auto, zařídím najednou všechno, co je třeba a snažím se do toho zařadit i tento odpočinek.

Vím, že se také věnujete józe, jak ještě relaxujete?
Strašně ráda chodím jen tak do přírody na procházky, to je pro mě skvělý oddych. Pak je pro mě relaxace cestování.

A co třeba rozšířit rodinu? Dcera už je velká, nechcete jí pořídit sourozence?
Což o to, já bych hrozně ráda měla další dítě, ale zatím tomu nepřejí okolnosti.


Autor: Blanka Konrádová
Video se připravuje ...