Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Těhotná Bebarová z Ulice: Nečekám, až mě zachrání botox

2. března 2012 | 11:42

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: Herečka Tereza Bebarová (36) se už za tři měsíce stane maminkou. Co se jí narodí ale nechce prozradit. Zatím přibrala jen šest kilo a vypadá naprosto úžasně, protože vyznává zdravý životní styl. Například pije mandlové mléko, které jí připravuje přítel scénárista Ivan Kotmel. Krásu je totiž třeba vyživovat hlavně zevnitř, věří herečka.

Zanedlouho budete mít první miminko. Je to pro vás euforie, nebo se ozývají i obavy, co všechno se změní?
Nemám euforii, nejsem euforický typ. Jsem naopak v takovém záhadném klidu, i vzhledem ke svému věku z toho nejančím. Snažím se všechno brát v pohodě a bez stresu. Je to pro mě spíš takové dobrodružství. Myslím že je třeba věřit, že všechno bude v pohodě, důležité je nastavení pozitivní mysli.

Těhotenství sebou nese spoustu změn, i v tom, jak se o sebe staráte? Mažete třeba pečlivě bříško?

Určitě, těhotenství mě donutilo k větší péči. Mažu hned od začátku, nic nepodceňuju. Mám na to speciální přírodní masážní oleje pro těhotné. Je ale také důležité to, co člověk jí, protože pleť je především vyživovaná zevnitř. Spousta žen se pečlivě mazala, a stejně se jim udělaly strie, záleží tedy na více okolnostech. Tak uvidím, jestli to zabere, řeknu vám, až porodím.

Dnes jste v luxusním salonu podstoupila i speciální kosmetickou masáž pro těhotné. Dopřáváte si ráda nadstandardní péči?
Já se o sebe starám úžasně, protože se mám moc ráda. Snažím se sama sobě věnovat nejen z materiálního hlediska, ale i abych měla dobrou náladu, aby mi bylo dobře, protože jen tak se dá dnes ve světě přežít: Naučit se mít sám sebe rád. Takže dobře jím, ve smyslu kvality jídla, ale starám se samozřejmě i o pleť.

Pleť herečky dostává líčidly zabrat. Jaké máte kosmetické záchrany, poradíte nám něco?
Používám na pleť masážní oleje od jedné luxusní francouzské přírodní kosmetiky, které kombinuji s babskýma radami, jako olivový nebo kokosový olej. Vím, že nemůžu kouřit, pokud chci mít pleť zdravou, a proto nekouřím. Alkohol piju jen minimálně, protože ženy spalují alkohol hůře, než muži. A nyní vůbec nepiju. Odličuji se vždy, když jdu spát. To jsou základní věci. Nespoléhám se, jako jiné ženy, na to, že si jednou skočím na kliniku, kde mi napíchají botox.

A tedy i zdravé jídlo je pro vás asi zásadní
Ano, myslím, že opravdu nejdůležitější je zaměřit se na dobrou stravu. Když budu jíst pět bílých jedů, jako bílou mouku, bílý cukr a podobně, tak nikdy nemůžu dobře vypadat. Dobře to dělají třeba Francouzi. Když už si dají něco nezdravého, tak to proloží čerstvým salátem a dvěmi deci červeného vína. Je prostě důležité, co jím, nebo aspoň v jaké kombinaci to jím. Co si budeme povídat, česká kuchyně není zrovna dobře zkombinovaná.

Takže jste propagátorka zdravé výživy?
O tom to není. Člověk by se měl především zajímat, odkud potraviny pochází. Co je to za maso, které kupuje, čím se živila ta kráva nebo kuře. Když se do nich někde pumpují antibiotika, tak pak nemůžeme být zdraví. Jsem hrozně rozezlená, že se jako ovce necháváme krmit takovými jedy. 

Ověřovat si ale takové věci není snadné. Kde nakupujete, abyste měla jistotu?

Není to snadné, ale snažím se hledat všude v okolí, kde by se daly sehnat zdravé suroviny. Třeba mám člověka, který chová kozy, abych měla nepasterizované mléko. Samozřejmě to ale kombinuji s běžně dostupnými potravinami. Všechno je o zlaté střední cestě, i když víc vyhledávám organickou stravu. Doma si třeba sami vyrábíme mandlové mléko.


Mandlové mléko? Jak se vyrábí?
Je to strašně jednoduché. Mandle naložíte do vody tak na deset hodin, tedy nejlépe přes noc a pak je jen rozmixujete. Přítel do toho ještě dává kokos a rozinky. Je to úžasný výživný zásadotvorný nápoj, který má strašně moc živin a naprosto nahradí jakýkoliv mléčný výrobek, možná je i lepší.

Vzhledem k nastávajícímu mateřství už asi moc nehrajete. Nakolik vás donutilo omezit práci?

Omezila jsem ji postupně pomalu sama. Ukončila jsem hraní v divadlech i natáčení Ulice, ale pořád dabuji a namlouvám reklamy. Přítel má dabingovou firmu, takže můžu pracovat doma od počítače a pořád mám co dělat. A mě baví pracovat, i když na druhou stranu vítám, že teď mám víc času na jiné věci, třeba na sebevzdělávání. Teď samozřejmě hlavně o dítěti, protože když žádné nemáte, nevíte, co všechno vás čeká. Proto sosám informace ze všech možných zdrojů, abych si z toho udělala vlastní názor, jak si s tím už zanedlouho poradit.

Autor: Blanka Konrádová
Video se připravuje ...