Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kuklová: Bojím se znovu vdát! Kvůli Pomejemu!

Fotografie
1. února 2010 | 06:48

Herečka Michaela Kuklová (41) se po 19 měsících vrátila na divadelní jeviště Divadla Kalich, kde se před třemi lety potkala se svým současným partnerem.

Během těhotenství a mateřské dovolené se synem Románkem se ale neprovdala za jeho otce, podnikatele Romana Holomka (46). Důvod? Nevyřešené dluhy po rozvodu s bývalým manželem Jiřím Pomeje (44). „Sama té finanční situaci úplně nerozumím, a nechci proto Romanovi způsobit nepříjemnosti,“ řekla Blesku Kuklová.

Jak jste prožívala roli ženy v domácnosti?
Byla jsem doma pět měsíců těhotenství, protože mi už můj stav nedovolil hrát role, které jsem měla, a pak čtrnáct měsíců. Rozhodně mi to nevadilo, naopak. Prožívala jsem to jako velký úkol a štěstí. Ale teď už mi práce zase začala trochu chybět.

Prý ještě kojíte?
Syn sice už žvatlá a od Nového roku běhá, ale oběma nám to takhle svědčí a vyhovuje. Díky kojení se nám oběma vyhýbaly i nemoci. I když jsme byli přímo v kontaktu s nemocnými chřipkou, nic jsme nechytili. A kojení je navíc pohodlné. Když se malý vzbudí v pět ráno, když ho nakojím, ještě dvě hodinky si pospíme.

Přestěhovala jste se za partnerem na statek na Vysočinu. Kde žijete teď?
Pořád to střídáme. V létě, když bylo krásně, byli jsme hlavně na Vysočině. Teď, zvlášť, když už začínám pracovat, je to pohodlnější v Praze. Věčné přejíždění, stěhování dětské garderoby a oblíbených hraček je unavující. A dálnice je v zimě také hodně nepříjemná.


Míša se bojí vdát za přítele Romana Holomka kvůli Pomejeho dluhům.
Autor: Blesk – Ondřej Požár a Jiří Hadač

Míša se bojí vdát za přítele Romana Holomka kvůli Pomejeho dluhům.


Vracíte se do muzikálu Tajemství a Jack Rozparovač v Divadle Kalich. Další pracovní nabídky zatím nepřišly?
Když jsem ohlásila mateřskou, bylo po celou dobu s nabídkami ticho po pěšině. Začínám s dabingem a klidně se mohou ozvat i další.

Kdyby se realizovalo pokračování filmu Andělská tvář, o němž mluví váš bývalý manžel Jiří Pomeje, vzala byste roli?
Vůbec neuvažuji o věcech, které jsou ve formě nějakých kdyby a planých řečí. Zachovala bych se podle skutečné nabídky a situace.

Jste s Jirkou v kontaktu?
Vůbec. V jednom rozhovoru, který jsem četla, řekl, že jsem se mu ozvala po třech letech. A on mě prý nepoznal po hlase. Vůbec nevím, kde to vzal. Já mu rozhodně nevolala. Fakt je, že v kontaktu nejsme.

Máte vyřešené jeho dluhy, jejichž část je podle správkyně konkurzní podstaty i na vás?
Nemám.. Soudím se asi už šestým rokem. Je to problém, který mi zbyl. A vlastně moc nerozumím tomu, co protistrana chce. Dodneška mi nikdo oficiálně nesdělil částku, kterou Jirka dluží, neviděla jsem to černé na bílém a od každého slyším něco jiného.

Tušíte, kdy to skončí?
Myslím, že to hned tak neskončí. Bude to věčné břemeno. Je to těžké.

Proč jste se se současným partnerem nevzali?
Sami jsme si neoficiálně řekli ano, protože jsme si chtěli patřit, ale svatbu nechystáme. Souvisí to právě s nevyřešenou finanční situací. Nevidím do ní, jsem nedůvěřivá a nechci partnerovi přivodit nějaké nepříjemnosti. A myslím, že dítě je mezi námi dost silným spojením.

Autor: Saša Šeflová
Video se připravuje ...