Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Věra Špinarová: Bez milence mi je líp!

Věra Špinarová
3. prosince 2009 | 05:02

Věra Špinarová (58) dává o sobě zase pořádně vědět. Vydává nové album, ale zároveň přiznává, že její mladý přítel už před třemi lety zmizel neznámo kam.

Zpěvačce s hlasem nebývalého rozsahu vychází po 5 letech nové album Live s největšími hity a Věra objíždí štaci za štací. „Deset koncertů měsíčně utáhnout sama je i pro mě dost. Lidé ale chodí, a tak zpívám,“ svěřila Blesk.cz Špinarová a prozradila: „Rozhodla jsem se, že příští rok, to mi bude 60, se vším seknu a plnými doušky si užiju statut důchodce.“ Má to ale háček. Věra si počká na to, jakou výši důchodu jí vyměří.

„Když to bude pro můj životní styl dostatečné, přestanu zpívat. Když nebude, nezbyde než zpívat dál,“ povzdechla si. Kromě toho, že se rodilá Ostravačka stará o děti a vnoučata, doma ve vilce se točí už jenom kolem psa a kočky.

„Už tři roky žiju singl. Můj mladý milenec odešel, nevím kam. Pro mě to ale není tragédie, naopak to má spoustu výhod,“ rozpovídala se Špinarová a vysvětlila: „Nádobí myju, kdy já chci. Třeba za týden. Luxuju, až když já to uznám za vhodné. Prach utírám, kdy mě začne štvát. Vařím, když já mám hlad, a ne někdo jiný,“ vyjmenovala zpěvačka všechny slasti své svobody a prozradila, že si také svobodně zvolila jiný účes. „A jsem hodně spokojená. Vrátila jsem se k sestřihu z 80. let, který mi vyhovuje ze všeho nejvíc,“ svěřila se.

447098:gallery:true:true

Že má hlas od boha, neskromně nepopírá. „Vím to. Tak se člověk prostě narodí,“ konstatuje. Na otázku, jestli se její hlas mění léty, odpovídá: „Je stále stejný. Jen třeba Jednoho dne se vrátíš zazpívám o oktávu níž. To ale není na závadu,“ míní Špinarová o písni z legendárního filmu Tenkrát na Západě, která se už před lety stala její noční můrou.

„Zpívat to 40 let pořád dokola vás vážně přestane bavit. Lidé si to ale vydupávají, a tak jsem z té písničky udělala takovou tečku na konci každého mého koncertu,“ vysvětluje Věra, která měla ve svém životě štěstí na nejlepší české textaře: Borovce, Rytíře, Nohavicu nebo Zmožka. „Dobrá hudba bez dobrého textu je polovina úspěchu,“ konstatuje zpěvačka, jejíž zbrusu nové CD Live obsahuje i DVD se záznamem koncertu s Bandem Adama Pavlíka.

Autor: Michaela Remešová
Video se připravuje ...