Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jak netradičně obarvit vajíčka? Vyberte si z 50 způsobů!

Fotografie
24. března 2018 | 06:00

Nelíbí se vám obyčejné jednobarevné kraslice ozdobené samolepkou či smršťujícím se foliovým obrázkem? Pak si letos pro koledníky připravte tak trochu jinou výslužku. Našli jsme pro vás netradiční způsoby z celého světa. Inspirujte se!

Velikonoce jsou už za dveřmi, je proto nejvyšší čas začít přemýšlet o tom, čím vlastně tenhle rok odměníte koledující děti, kluky i dospělé chlapy. Popusťte tentokrát uzdu fantazii a pro koledníky si připravte překvapení. Netradiční kraslice můžete doma využít i k velikonoční výzdobě, kterou bude každý obdivovat.

Pokud chcete zdobit vařená vajíčka, nechte to až na víkend před Velikonočním pondělím. Už teď se ale klidně můžete pustit do práce na těch vyfouknutých. Možností, jak vytvořit originální kraslice, je celá řada. Stačí jen začít přemýšlet trochu kreativně.

Využít se dají také věci, které se vám běžně doma válí v šuplíkách, třeba laky na nehty se třpytkami, nesmazatelné fixy, korálky, samotvrdnoucí modelovací hmota, zbytky krajek a stužek, nalepovací očička a další drobnosti.

Efektně vypadají i kraslice ozdobené jednoduchou ubrouskovou techniku zvanou decoupage, nebo ty obarvené přírodně, v cibulových slupkách či červené řepě.  A když si vezmete na pomoc nůžky, barevné papíry, filc a lepidlo, můžete obyčejná vajíčka proměnit v oblíbená zvířátka.

Pokud nejste zrovna tvůrčí typ, nevěste hlavu. Prohlédněte si všechna ta úžasně nápaditá velikonoční vajíčka v naší velké fotogalerii a vyberte si styl, který vám bude vyhovovat.

Vše o Velikonocích, jak uplést pomlázku, upéct mazanec, nebo co s vejci natvrdo se dočtete ZDE >>>

 

 

Velikonoce

Termín Výpočet data Pašijový týden Velikonoční recepty Zvyky a tradice Velikonoce ve světě Kam na Velikonoce

V našem velikonočním speciálu najdete vše, co hledáte. Víme, kdy budou velikonoční prázdniny i jak budou mít otevřeno v obchodech.  Řekneme vám, jak uplést pomlázku, vyfouknout a obarvit vejce, vyrobit velikonočního zajíčka. Poradíme vám, jak připravit nejlepšího beránka, mazanec nebo nádivku, a dáme vám spoustu receptů z vajec. S námi si Velikonoce užijete!