Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Velikonoční prázdniny: Kdy budou v roce 2024?

28. ledna 2024 | 06:00

Velikonoce jsou pohyblivé svátky, takže každý rok připadají velikonoční prázdniny na jiné datum. Kdy začínají a kdy končí v roce 2024 a kolik volných dnů si děti během svátků užijí?

• Velikonoční prázdniny - 28. března až 1. dubna 2024

Velikonoční prázdniny začínají ve čtvrtek 28. března 2024 a navazují na ně velikonoční svátky. Ty zahájí Velký pátek, který vychází na 29. března, Velikonoční pondělí oslavíme 1. dubna, takže do školy se děti vrátí až v úterý 2. dubna. Školáci si tak užijí pět volných dnů v kuse.

Protože Velký pátek se stal v České republice státním svátkem, užijeme si tak prodlouženého víkendu, kdy máme z práce volno celé čtyři dny. Určitě se vám budou hodit tipy na barvení vajec, návod, jak uplést pomlázku, či recepty na velikonočního beránka, mazanec nebo jidáše.

TIP NA VIDEO: Jak uplést velikonoční pomlázku?

Video se připravuje ...
Jak uplést velikonoční pomlázku krok za krokem • VIDEO: abecedazahrady.cz/bpž

 

Autor: red

Velikonoce

Termín Výpočet data Pašijový týden Velikonoční recepty Zvyky a tradice Velikonoce ve světě Kam na Velikonoce

V našem velikonočním speciálu najdete vše, co hledáte. Víme, kdy budou velikonoční prázdniny i jak budou mít otevřeno v obchodech.  Řekneme vám, jak uplést pomlázku, vyfouknout a obarvit vejce, vyrobit velikonočního zajíčka. Poradíme vám, jak připravit nejlepšího beránka, mazanec nebo nádivku, a dáme vám spoustu receptů z vajec. S námi si Velikonoce užijete!