Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rady pro bezradné muže: Co dát ženě k Vánocům

15. prosince 2010 | 05:29

Co jí koupit pod stromeček? Tradiční mužské dilema. Poslední statistika předvánočního chování mužů uvádí, že čeští muži jsou při výběru dárků bezradní. Fantazií příliš neoplývají. Institut pro ženy proto zjišťoval, co si ženy přejí.

Jak uvedla Ing. Renata Ptáčníková, prezidentka Institutu pro ženy, mnoho mužů sází na klasiku. "Z našich statistik vyplývá, že tradiční český muž kupuje dárky pro ženy až v druhé polovině prosince. Nejčastěji však od 20. prosince až do Štědrého dne." V průzkumu to uvedlo až 40 % oslovených mužů.

"Dárky do poslední chvíle vůbec neřeším. Těsně před Štědrým dnem vyrazím do parfumerie a mám hotovo. Sice to není originální, ale lepší, než kdybych jí dal něco, co by třeba vůbec nechtěla," prozradil Blesku.cz čtenář Marek (36).

Muži sází nejen na klasické dárky, jako jsou parfémy a kosmetika. Často je jejich malá míra empatie přivede k nákupu "praktických" věcí do domácnosti, které jsou přínosné pro obě pohlaví. Pod vánočním stromkem tak žena může najít třeba plazmovou televizi nebo filmy na DVD. 30 % dotazovaných mužů uvedlo, že by uvítalo pomoc s výběrem dárků partnerce.

Chcete vědět, kterými dárky ženě zaručeně zkazíte Štědrý večer? Přinášíme vám pár tipů na dárky, kterými své ženě či partnerce rozhodně radost neuděláte!

Copak tam asi může být...?
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Co tedy dát pod stromeček?

Institut pro ženy proto provedl výzkum, který může opačnému pohlaví napovědět. Vyhodnotil čtyři nejpodstatnější okruhy ženského spektra dárků: relax, krása, harmonie domova a překvapivě rozvoj tajemných, alternativních oblastí jako je je tarot, numerologie apod. Zajímavostí určitě je, že celkový fenomén tajemna dokonce nahradil předchozí zájem o zážitkové dárky.

"Muži by měli výběr dárků vyvážit. Žena touží po osobitém dárku, který koresponduje s jejími zájmy," doporučuje Ptáčníková. Proto by muži při výběru měli alespoň chvilku přemýšlet a nedávat jen pouhou dárkovou kazetu, která nápadem neoplývá. Sázkou na jistotu můžou být i lístky do divadla, zajímavý koncert nebo film. Naopak se doporučuje nekupovat domácí mazlíčky a jiná drobná zvířátka bez předchozí konzultace s partnerkou.

10 tipů Blesk.cz na ideální vánoční dárek pro ženu:

Více tipů na dárky naleznete ZDE.

Autor: NBr, lenak