Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

10 rad, jak přežít vánoční večírek

Na večírku se můžete blýsknout nebo taky úplně ztrapnit. Aby se to nestalo, vyhněte se nadměrnému pití alkoholu
6. prosince 2010 | 08:26

Čas firemních mejdanů je tady. Zase se můžete těšit na bujarou oslavu, dobré jídlo a pití nebo taky na pořádnou ostudu. Třeba právě ta letošní párty bude pro vás důležitá. Nezapomeňte, že večírek může pomoci vašemu povýšení, ale také vaši kariéru totálně zazdít.

Večírek je skvělou příležitostí vidět a být viděn. Potkáte kolegy, na které narazíte zřídka. Konečně poznáte, komu patří ten sexy hlas z IT oddělení (tomu tlustému plešounovi???) nebo jak vypadá ta, která po firmě rozesílá infantilní maily typu »pošli dalším deseti lidem«. Pokud se vám na večírek nechce, nenuťte se, ale měli byste se omluvit. Přijdete však o možnost poznat třetí manželku ředitele, sehnat pár nových drbů a možná si i zaflirtovat.

Pokud se rozhodnete vrhnout se do víru firemní zábavy, je dobré připravit se předem. Blesk přináší 10 tipů, jak večírek přežít bez újmy na zdraví i kariéře.

Deset rad, jak zabránit největším průšvihům

1. Tancování na stole je sexy, ale jen pro někoho. Tělnatá padesátnice bude určitě směšná. Přenechte tohle číslo mladým ve firmě, kteří ještě nemají co ztratit.

2. Bez drbů to na večírku nejde. Jen si dávejte pozor, zda pomlouvaný nadřízený nestojí kousek od vás. To byste v práci pocítili třeba na odměnách.

3. Heslo »Vzhůru do bezvědomí« berte s rezervou. Veškerý alkohol štědře prokládejte sklenicemi vody.

4. Pokud je to možné, organizátor by měl myslet na to, aby se ženy mohly někde převléknout a přezout.

5. Slibuje vám opilý šéf hory doly? Nevěřte mu. Druhý den si už nebude pamatovat ani to, že si tykáte.

6. Jste trochu pod parou? Tak si nehrajte s kopírkou. Možná to, co vám na večírku přijde jako velká sranda, bude nazítří pěkný trapas. Fotky vašeho pozadí vylepené v kanceláři vám ve firemním růstu moc nepomohou.

7. Frajery a vejtahy ignorujte. Jsou nadšeni, když mají velké publikum. Bez diváků sklapnou a možná budou dokonce příjemní.

8. Už se perou! I rvačka na sále se může na mejdanu stát. Jestli chcete mít pověst borce s chladnou hlavou, chrstněte džbán ledové vody na horké hlavy. Ženy by se měly držet stranou. Není nic horšího, než když si přiopilé dámy zuřivě vjedou do vlasů.

9. Hrají sladký romantický ploužák? Tak to máte šanci sevřít pohlednou kolegyni nebo sympatického kolegu v objetí. Ale ruce nechte v klidu a hlavu na rameno spolutanečníka také nepokládejte. Už vůbec nefuňte druhému do ucha.

10. Skolila vás vášeň a dostavil se mozkovaginální zkrat? O rychlovce na toaletách vůbec nepřemýšlejte, WC je na večírku velmi navštěvované z jiného důvodu. Za ten trapas to opravdu nestojí. Vyhledejte okamžitě soukromí a zamkněte za sebou. Mobil s foťákem má dnes kdekdo. A věřte, že pikantní fotky by ve firmě brzy kolovaly.

Autor: Iva Dvořáková, Radka Růžičková, jos