Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vánoční hvězda vám do bytu vnese sváteční náladu

Vánoční hvězda
3. prosince 2009 | 05:00

Výrazné a nepřehlédnutelné dekorace z poinsetie, které většinou neřekneme jinak než vánoční hvězda, vnesou do vašich domovů slavnostní náladu.

Stačí pár maličkostí a trochu kreativního přístupu, aby stejné květiny vypadaly letos úplně jinak než loni.

Vánoční hvězda
Autor: Stars for Europe

Tajemstvím jsou dvě skleněné vázy v sobě. Poinsetii dejte do menší vázy a tu vložte do větší. Na dno dejte trochu mechu a prostor mezi sklem vyplňte například tyčinkami skořice nebo přírodninami, které si přinesete z lesa. Můžete připojit i miniaturní hračku.

Vánoční hvězda
Autor: Stars for Europe

Pro zajímavý efekt stačí jen pár drobných doplňků. Květinu doplňte větvičkami tisu nebo stříbrného smrku a na květináč přilepte barevnou hvězdu nebo jiný vánoční motiv.

Vánoční hvězda
Autor: Stars for Europe

Nečekaný květinový dárek nikdy nezklame. Stačí zahalit květináč mikulášskou čepicí a přidat výraznou stuhu.

Vánoční hvězda
Autor: Stars for Europe

Na bílém ubrusu a vedle bílého porcelánu se sytě červené květiny budou mimořádně vyjímat. Přátelé se budou těšit, až usednou k vašemu jídelnímu stolu a vzpomínku na atmosféru vašeho domova si budou dlouho pamatovat.

Vánoční hvězda
Autor: Stars for Europe

Nápadným květům dejte vyniknout v prostoru. Místo klasického stojánku využijte dřevěnou židli s patinou dávného času.

Co s vánoční hvězdou, když odkvete?
Po svátcích ji ostříhejte a zalévejte, ale jen mírně, aby zemina úplně nevyschla. Případně ji přesaďte do většího květináče. Umístěte ho na světlé místo a jednou za dva týdny přidejte do zálivky tekuté hnojivo. Po pár týdnech narostou zelené dekorativní listy. Koncem září nebo začátkem října začněte rostlinu dávat do úplné tmy na 14 hodin denně. (Nemusíte ji přenášet, stačí přiklopit třeba krabicí nebo jiným poklopem. Tak podpoříte proces vzniku barevných listů a květů a o Vánocích se budete těšit z pěstitelského úspěchu.

Autor: lap