Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Půjčky na dárky - ano či ne?

Na nákup vánočních dárků se kreditka hodí pouze v případě, že stihnete vyčerpané peníze vrátit během bezúročného období.
25. listopadu 2008 | 07:42

Prémie dostaneme v práci až v lednu, proto nebudu mít dost peněz na vánoční dárky. Mohu si na ně půjčit s tím, že pak celou sumu po Vánocích okamžitě splatím? Andrea

Odpovídá:

Blanka Schmidtová,

produktová manažerka Raiffeisenbank

Blanka Schmidtová, produktová manažerka Raiffeisenbank
Autor: archiv

Určitě. A máte hned několik možností. Využít můžete např. kreditní kartu. Její výhodou je bezúročné období, které může trvat až 45 dnů. Pokud splatíte půjčku v tomto období, neplatíte bance žádný úrok. Vztahuje se však jen na platby u obchodníka nebo na internetu, ne na výběry z bankomatu. Na nákup vánočních dárků se kreditka hodí pouze v případě, že stihnete vyčerpané peníze vrátit během bezúročného období. Pokud tedy v lednu dostanete prémie, je pro vás kreditní karta určitě vhodná. Když chcete peníze splácet déle, můžete využít také kontokorent (přečerpání účtu do minusu) nebo neúčelový spotřebitelský úvěr. Díky němu vám banka půjčí více peněz, aniž byste musela udávat, co za ně pořídíte. Přesto byste si to ale měla dobře rozmyslet.

Na nákup vánočních dárků se kreditka hodí pouze v případě, že stihnete vyčerpané peníze vrátit během bezúročného období.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Autor: duš
Související články