Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Lázeňské město Hévíz je skvělým místem i pro rodiny s dětmi

28. června 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Lázně a pobyt v nich má mnoho z nás spojeno s pitím léčivých pramenů, léčebnými procedurami, procházkami po kolonádách a vážnou hudbou. O tom, že lázně v současnosti už patří celým rodinám, se můžete přesvědčit v maďarském lázeňském městečku Hévíz. Místo s největším termálním jezerem na světě má rozhodně co nabídnout i mladším ročníkům, rodiny s malými dětmi rozhodně nevyjímaje.

Vodní ráj pro děti

Koupání za pomoci gumových kruhů v termálním jezeře, jehož teplota v létě dosahuje až 38 °C, rozhodně nikoho neurazí a vy si můžete být jisti, že vaše starší ratolesti si v něm určitě nebudou stěžovat na studenou vodu. A když je toto unášení se cirkulující vodou přestane bavit? V letních měsících je přímo u jezera otevřen bazén pro děti do 12 let. Nejenže se mohou do sytosti vyřádit ve vodě, ale jakmile začnou mít dlouhou chvíli, mohou se u bazénu zapojit do zábavných animátorských programů a zkusit si tak například vodní gymnastiku, své plavecké dovednosti nebo hry s rozličným vodním nářadím. Většina hotelů pak celoročně provozuje bazény různých velikostí a atrakcí. Zvolili jste pro pobyt hotel bez bazénu, apartmán či ubytování v soukromí? Žádný problém, hotely vám za malý poplatek umožní do svých bazénů vstup kdykoliv během dne.

Autor: HEVIZI TURISZTIKAI NONPROFIT KFT

Dětská hřiště pro všechny věkové kategorie

Patří vaše děti k těm, které se během dne neobejdou bez dětského hřiště? Hévíz si zakládá na svém přátelském přístupu k těm nejmenším, a proto v posledních letech zrenovoval řadu dětských hřišť, která jsou rozesetá po celém městečku. Hřiště mají různé složení jednotlivých atrakcí a herních prvků a nabízejí tak zábavu dětem všech věkových kategorií. A pokud si rádi hrajete i v dospělém věku můžete zkusit venkovní cvičící park.

Hurá na kolo nebo zkuste segway

V případě, že jste se rozhodli nebrat s sebou kolo a váš malý sportovec nevydrží sedět a dožaduje se výletu na kole, nezoufejte. Služby ve městě jsou na vysoké úrovní a kolo pro sebe i své děti si zde bez problémů můžete půjčit. Díky rozvětvené síti cyklostezek se pojede příjemně vám i vašim dětem. A pokud se už nikomu nebude chtít šlapat, zkuste segway, na kterém mohou jezdit děti od osmi let, ty menší pak můžete usadit do speciálního vozíku a táhnout je na segway za sebou.

Autor: HEVIZI TURISZTIKAI NONPROFIT KFT

Rodinné výlety za historií, zvířaty i dobrodružstvím

Výlety a procházky kolem města i do okolí nevyžadují předchozí přípravu a v orientaci vám pomohou dobře viditelné turistické značky a rozcestníky. V okolí městečka Hévíz se nachází řada zřícenin hradů. Za zmínku stojí Tátice, Szigliget či  Sümeg, kde můžete s celou rodinou na vlastní kůži poznat a vyzkoušet středověkou minulost. Krásný je i zámek Festetics ve městě Keszthely. Místní zámecké muzeum Helikon má svou stálou výstavu myslivosti, zajímavým tipem je bez pochyby muzeum dopravy či návštěva zvířecího parku. V centru města Keszthely se pak nachází muzeum loutek, historické panoptikum nebo šnečí parlament.

Více informací o Hévízu je k dispozici na: www.heviz.hu/cz