Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Optika u vás doma aneb když není čas shánět brýle

28. března 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Jsou firmy, jejichž název vám prostě nenapoví – netušíte, čím se firma zabývá, jaké produkty prodává, můžete se jen domnívat, ale název vám nic neprozradí. Pak jsou názvy v angličtině a rostou jako houby po dešti. A pak jsou firmy, které mají název „až moc“ srozumitelný.

Jistě budete souhlasit, že když se řekne OptikDoDomu – název rodinné firmy, pak název je zcela „průhledný“. Z názvu prostě víte vše – nějaký optik a rovnou k vám domů. Co si ale pod tím možná hned nepředstavíte?

OptikDoDomu

Je rodinná oční optika, která vznikla v roce 2009. A to doslova jako rodinný podnik manželů Kláry a Petra Seidlových. Na začátku ale nebyla prioritní touha podnikat – na začátku byl nápad. Je nutné podotknout, že Petr Seidl měl již s brýlemi zkušenost – svou vlastní i s jejich prodejem. Ten nový nápad tkvěl ale v přímém prodeji oční optiky – v přímém prodeji brýlí u zákazníka. A světe div se, žádný takový projekt v Evropě podobného charakteru nenašli. Samotný projekt znamenal také oslovit další zaměstnance a především oslovit spolupracovníky, kteří budou dioptrické brýle nabízet a posléze prodávat. Síť prodejců se rozrůstala…

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Optikdodomu

Klíčový rok 2012

Necelé 4 roky od založení rodinné oční optiky se firma zapojila do prestižní soutěže Živnostník roku a obhájila 1. místo ve Středočeském kraji. Začalo se o ní více mluvit, diskutovat, vznikaly i reportáže, články apod.

O další 4 roky později

Podnikání se daří, dochází k několikanásobnému růstu obratu firmy a především počtu zhotovených a dodaných dioptrických brýlí. S tím je spojena potřeba vytvořit a dále rozšířit sít spolupracujících prodejen, zázemí zábrusu brýlí a v neposlední řadě modernizovat technické vybavení. S narůstajícím počtem brýlí bylo nutné rozšířit i skladové zásoby. Rok 2016 pro firmu znamená podnikání v nové právní formě – OptikDoDomu s.r.o.

Čím je OptikDoDomu jiný než běžné oční optiky?

Odpověď není jednoznačná. Nabízí dioptrické brýle stejně jako desítky, spíš stovky, jiných firem. Ceny brýlí jsou obecně velmi různé, takže překvapivě cena brýlí není tím nejdůležitějším faktorem. Čím je tedy tato společnost jiná?

Autor: Optikdodomu

Je otevřená

Pokud byste mapovali firmy, které na internetu nabízejí dioptrické brýle, dost možná byste rychle zabloudili. Je jich velmi mnoho a laik nemá šanci je všechny najít. Vyhledávače vychrlí při zadání „dioptrické brýle“ celou řádku firem. Možná, že vás ani nenapadne sledovat, co je to za firmu, kde sídlí, jaká jména za ní stojí, jak dlouho funguje apod.

Poměrně slušným a legitimním ukazatelem může být hodnocení na Heureka.cz., kde nelze hlasy a ohlasy švindlovat…OptikDoDomu je otevřenou společností, kde se dozvíte vše. Nic nezatajuje, a to ani původ brýlí.

Pohodlný nákup

Lidem, kteří žijí ve městě, možná nevadí, když shánějí nové brýle, projít několik očních optik – vždyť jsou skoro na každém rohu… Ale jsou lidé, kteří mají do takových optik daleko, lidé, kteří nemají čas je obcházet a zcela jistě hodně lidí, kteří už nakupují přes internet od nádobí po skříně, si nákup brýlí po internetu prostě „neodváží“.

Společnost OptikDoDomu prostřednictvím svých webových stránek nabízí opravdu jedinečnou službu – zdarma a nezávazně – návštěvu Optického poradce.

Zákazník si zvolí hodinu i místo, kde se s Optickým poradcem chce sejít. Takže to může být nejen v pohodlí domova, ale třeba v kanceláři apod. Kamkoliv, doslova kamkoliv po celé ČR, dojede Optický poradce a přiveze speciální kufr plný brýlových obrub.
Obruby vyzkoušíte „na vlastní oči“. A hotové brýle dostanete během pár dnů kurýrní službou až domů, platíte až při dodání.

Autor: Optikdodomu

Slevy mají neomezenou platnost

Skvělé je, že OptikDoDomu má své slevy platné stále, takže nemusíte čekat, jestli nedojde ke slevě, nemusíte ztrácet čas. Slevy jsou navíc opravdu zajímavé a sympatické, protože si může zákazník vybrat, která sleva je pro něj nejvýhodnější.

Co byste si vybrali?

* 1+1 druhé kompletní dioptrické brýle s čočkami Profi 1.5 zdarma (včetně slunečních dioptrických čoček). Dvoje brýle za 3 246 Kč

* Sleva podle vašeho věku na brýlovou obrubu ke všem dioptrickým čočkám

* Sleva 30 % na multifokální čočky

* Všechny obruby, včetně nové kolekce, za jednotnou cenu, 1 699 Kč

Další výhody?

V neposlední řadě OptikDoDomu nabízí doživotní záruku na brýlové obruby. Díky této záruce prostě ušetříte.
Další „odečet“ z ceny brýlí je příspěvek od pojišťovny, na něj máte nárok (a přesto pozor- některé společnosti nabízející dioptrické brýle na internetu tuto srážku z ceny neumožňují.)

A to ještě není vše

* OptikDoDomu spolupracuje s přímým výrobcem

* Značkové brýle Icona a Jovita nikde jinde nekoupíte – pouze v sítích kamenných prodejen společnosti nebo prostřednictvím našich optických poradců

* Každé 2–3 měsíce OptikDoDomu navrhuje a následně nabízí novou kolekci

* Všechny brýle mají certifikát „CE“ – prošly mezinárodní zkušebnou

Dioptrické brýle „nás“ téměř každého jednou doženou. Nezáleží na tom, jestli je sháníte právě teď, ale ne nadarmo se říká – připraveným štěstí přeje.