Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Potřebujete skutečně hubnout?

3. července 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Jak zhubnout, účinná dieta, hubnutí do plavek, recepty na hubnutí, … Která žena nikdy nezadala do vyhledávače žádné z těchto hesel? Pokud se nějaká přihlásí, tak jednoznačně lže. Být nespokojená se svou postavou je totiž už takovou typickou ženskou vlastností. Dámy mají prostě svůj názor, že potřebují zhubnout, a ten si nenechají vymluvit. Ale je to tak opravdu?

Připadáte si příliš tlustá, v plavkách vypadáte nevábně a v bodycon šatech vám nápadně leze bříško? To ještě neznamená, že potřebujete zhubnout. Pes je dost často zakopaný v něčem trošku jiném.

Klíčem ke krásné postavě není nízká váha

Vzpomeňte si na všechny ty opálené muže se sixpackem a fitnessky s dokonalým pozadím. Myslíte, že váží padesát kilo? Ani omylem! Chcete-li mít pěkně vytvarovanou postavu a viditelné svaly, nepotřebujete hubnout na váze. Tedy za předpokladu, že nepatříte mezi zhruba 20 % Čechů, kteří jsou obézní.

Ukazatelem obezity je tzv. Body Mass Index (BMI index). Stačí dát svou výšku do vztahu s váhou a věkem a vyjde vám číslo, pomocí nějž už si v tabulce dohledáte, zda patříte do skupiny lidí s ideální váhou, podvýživou nebo nadváhou. Nemusíte nic počítat ručně, BMI kalkulačka vše vypočítá za vás. Však to zkuste.

Stačí jen trochu vytvarovat postavu

Hotovoa  vypočítáno? Nadváha je v nedohlednu, že ano? Pak patříte k té většině žen, kterým prostě postačí vytvarovat postavu. Máme pro vás ale špatnou zprávu – nejde to o nic snáz než ztrácet kila. Významným pomocníkem při rýsování svalů a odstraňování špíčků na břiše je správná strava, doplnit ji musíte o cvičení na problémové partie. Nemusíte kvůli tomu navštěvovat posilovnu, mnohé cviky zvládnete bez problémů i doma. A když intenzivní domácí cvičení doplníte aerobními cviky, jako jsou běhání nebo jízda na kole a kolečkových bruslích, to by bylo, abyste neměla postavičku jako dvacítka.