Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Chlupatý únor: Celebrity se odmítají holit? Je to nechutné nebo přirozené?

7. února 2017 | 06:00

Na celý únor odložit žiletky. Umíte si to představit? Ženy po celé Austrálii změnily únor v hnutí, které má za cíl rozbít předsudky o ženské kráse a zároveň pomoci dobré věci.

Trochu jako Movember, ale pro ženy – hnutí Get Hairy February odstartovala Alex Andrews, ředitelka nadace The Full Stop Foundation, která pomáhá obětem domácího násilí a sexuálního zneužívání. Andrews se vzdala žiletek už před osmnácti měsíci, a proto se rozhodla tuto kampaň založit.

"Ženské ochlupení rozpoutává kontroverzi. Muži si nechávají narůst knír, mají chlupy na nohou, na rukou, ale nikdy to nevede k tomu, aby byly zpochybňovány jejich hygiena, inteligence, atraktivita nebo jejich profesionalita, jako je to v případě žen," říká Andrews.3244535:gallery:true:true

Naráží tak na vlnu pobouření, kterou rozpoutala herečka Lola Kirke, která se předvedla na červeném koberci při události udělování Zlatých glóbů letos v lednu se zarostlým podpažím. Na sociální síti se dočkala spousty negativních komentářů, a dokonce i výhrůžky smrtí, a to jen kvůli tomu, že vyšla do společnosti s neoholeným podpažím. 

Cílem kampaně je tedy podpořit ženy v tom, aby přijaly své tělo takové, jaké je, a nepodléhaly módnímu diktátu, který započal už v roce 1915. Šílenství okolo ochlupení rozpoutala podle Andrews reklamní kampaň jedné velké firmy, která prosazovala, že chlupy na nohou a v podpaží žen jsou ošklivé a zahanbující.

Video se připravuje ...
Lola Kirke na Zlatých Glóbech v lednu 2017, kde odhalila neoholené podpaží • VIDEO: Youtube.com/BPŽ

Dalším neméně důležitým cílem je během celého února dovršit sbírku pro charitativní účely zmiňované nadace. V minulosti se modernímu pojetí krásy v podobě hladké pokožky postavilo několik známých osobností, například Madonna nebo Miley Cyrus.

 

Miley Cyrus
Autor: Instagram.com

 

Autor: luh