Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

5 dokonalých pláží, na které můžete utéct před letošní zimou

2. ledna 2017 | 11:54
Prezentace klienta |

Láká vás představa tropické dovolené na nádherné pláži uprostřed pošmourné zimy? Až u nás udeří ty největší mrazy, sbalit se a vyrazit chytat bronz někam na druhý konec světa… Proč ne? Cestovní kancelář FIRO-tour nabízí pestrou nabídku exotických zimních pobytů, které vás snadno přenesou na jednu z dokonalých písečných pláží po celém světě. Těchto pět se řadí mezi naše letošní favority.

Koh Samui - Thajsko

Koh Samui je druhým největším ostrovem v Thajsku a jednou z jeho nejpopulárnějších dovolenkových destinací. Tento ostrov je charakteristický tropickou džunglí, která zasahuje až na pobřeží, kde se proměňuje na nádherné písečné pláže lemované kokosovými palmami. Mezi jeho nejznámější pláže patří Chaweng a Lamai, kde si můžete užít tropický ráj se smaragdovým mořem a korálovými útesy. Vnitrozemí ostrova potom ukrývá spoustu zajimavých míst vybízejících k výletům, jako je například Chrám velkého Buddhy Wat Phra Yai, vodopád Na Muang nebo Tygří zoologická zahrada.

Zarezervujte si zájezd do Thajska

Autor: Firo-tour

Varadero - Kuba

Největší a nejoblíbenější plážový resort v Karibiku najdete na revolucionářské Kubě. Populární Varadero je dvacet kilometrů dlouhá písečná pláž, kde bílá zrnka jemného písku nádherně kontrastují s průzračně modrou azurovou vodou. Letovisko se nachází na severním pobřeží poloostrova Hicacos asi 140 kilometrů daleko od Havany. Životní tempo se tu během posledních let výrazně zrychlilo v přímé úměře s narůstajícím počtem luxusních hotelů a stylových kubánských restaurací. Varadero je tedy perfektní volbou, pokud chcete vaši dovolenou spojit se zábavou a nejrůznějšími aktivitami. Kromě koupání a potápění si tu můžete zahrát golf, zaplavat s delfíny nebo vyzkoušet jeden z mnoha adrenalinových vodních sportů.

Zarezervujte si zájezd na Kubu

Autor: Firo-tour

Arugam Bay - Srí Lanka

Tato zátoka je situována v suché oblasti srílanského jihovýchodu a omývají ji vlny Indického oceánu. V Arugam bay se krásně mísí dvě nejvýnosnější činnosti - tradiční rybolov a surfařský turismus, které místním zajištují živobytí. Za pověstnými arugamskými vlnami se sem sjíždí surfaři z celého světa a pořádají se tu i surfařské soutěže. Jestli vás vždycky lákalo si tento atraktivní vodní sport vyzkoušet, těžko byste hledali lepší místo. V blízkosti pláže najdete spoustu surfařských škol, které vás naučí jezdit po nevyzpytatelných modrých vlnách.

Zarezervujte si zájezd na Srí Lanku

Autor: Firo-tour

Playa del Carmen - Mexiko

Playa del Carmen je přímořské letovisko v Mexiku rozpínající se podél poloostrova Yucatan na karibském pobřeží. Oblast je známá pro své pohádkové pláže lemované palmami a skvělé podmínky na potápění v barevných korálových útesech. Playa del Carmen zažívá v posledních letech obrovský boom a podle některých se dokonce stává novým mexickým Cancúnem. Její pobřežní promenáda Quinta Avenida nabízí úžasnou procházku podél pláže, která je lemovaná nejrůznějšími obchůdky, restauracemi, koktejlovými bary i tanečními kluby.

Zarezervujte si zájezd do Mexika

Autor: Firo-tour

Boracay - Filipíny

Ráj na zemi. Tak se dá popsat malý filipínský ostrov, jež z letadla svým tvarem připomíná motýla, který se zrovna chystá rozevřít svá křídla. Největším lákadlem ostrova je pověstná pláž White Beach linoucí se v délce čtyři kilometry podél neprostupných tropických pralesů. Písek je tu tak bílý, že i sníh by mohl závidět. White Beach je chytře rozdělena na tři části, které odpovídají finanční náročnosti přilehlých hotelů a občerstvení. Pokud hledáte větší klid, můžete zakotvit na nedaleké pláži Puka, odkud byste si určitě měli přivést tradiční suvenýr - náhrdelník či náramek ze stejnojmenných puka mušliček.

Zarezervujte si zájezd na Filipíny