Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Káva - doping, bez kterého se neobejdeme. Poznejte její blahodárné účinky na naše zdraví

6. prosince 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Pro většinu z nás představuje pití kávy každodenní rituál, bez kterého by nebyl náš život úplný. Někdo začíná šálkem čerstvě uvařené kávy svůj den, jiný nedokáže bez svého kafíčka v práci napsat ani řádku. A dámy, která z nás nemá s kávou spojené příjemné poklábosení s kamarádkou? Znáte ale pravé účinky tohoto nápoje?

Symbol pohody a odpočinku

Ano, i to představuje v naší společnosti pití kávy. Její nezaměnitelná vůně a lahodná chuť přímo evokuje ke společenské konverzaci. V kavárně, doma nebo v kuchyňce v práci. Připravit dobrou kávu ale není jen tak. Dříve jsme chodili na výtečnou kávu pouze do kaváren a doma se museli spokojit s kávou daleko obyčejnější a také méně chutnější. Naštěstí, tyto časy jsou už dávno pryč. Dnes už díky šikovným domácím kávovarům dokážeme i doma vykouzlit během minuty jakýkoliv typ výtečné kávy. Jedním z takových pomocníků může být nový kávovar DeLonghi Dinamica, díky kterému připravíte až 13 různých druhů nápojů. Jednoduše, doma ve své kuchyni.

Energie v malém šálku

Káva a kofein obsažený v ní nás dokáže nakopnout energií, a to jak fyzicky, tak mentálně. Proto je pro některé zaměstnance nedílnou součástí pracovního procesu. Doma i v zaměstnání můžete dokonale ocenit nový kávovar DeLonghi Dinamica. Jen dobře připravená káva totiž udržuje pozornost a potlačuje únavu. Vzpomeňte si, jak vám tato povolená droga dokázala pomoci při celonočním učení na zkoušky nebo po prohýřené noci! I sportovci kávu hojně využívají jako možný doping. Tělo dokonale nabudí k větším výkonům. A pozor, může nás učinit i inteligentnějšími!

Autor: De´Longhi

Káva jako velký pomocník pro naše tělo

Mnoho lidí se stále domnívá, že káva patří spolu s cigaretami a alkoholem k tělu škodlivým látkám. U prvních dvou to rozhodně platí, u kávy však nikoli! V rámci studií bylo prokázáno, že káva je spojena s nižším rizikem diabetu. Kromě toho, že má káva výborné účinky na krátkodobou paměť, chrání váš mozek i ve stáří. U pravidelných konzumentů kávy bylo zjištěno menší riziko výskytu Alzheimerovy choroby a demence!  

Autor: De´Longhi

Játra vykonávají spoustu životně důležitých funkcí v těle a je známo, že jsou velmi citlivá například na nadměrnou konzumaci alkoholu. Cirhóza je konečné stádium poškození jater, způsobeného onemocněními, jako je alkoholismus a žloutenka. Káva díky svým jedinečným schopnostem může výrazně snížit riziko cirhózy. Zejména u těch, kteří pili 4 nebo více šálků za den.

Bohatý zdroj živin a antioxidantů

Ano, tyto kouzelné bobule mají i skvělé antioxidační účinky. Protože obsahují obrovské množství antioxidantů, jsou po ovoci a zelenině jejich největším zdrojem. No, kdo by to byl řekl, že?

Autor: De´Longhi

A pro nás ženy třešničkou na dortu je, že…

Káva skvěle pomáhá při spalování přebytečných tuků. Všimněte si, že kofein najdete ve většině přípravků na hubnutí. Dokonale zrychluje metabolismus a proto pokud se chystáte na povánoční shazování pár kil navíc, šálek vaší oblíbené kávy by neměl v redukčním jídelníčku chybět! Nemusíme však připomínat, že v rámci diety by káva měla být bez cukru a jiných přidaných látek, jako je mléko nebo smetana. A nezapomínejte, že i u kávy platí. Všeho s mírou! Patříte i vy mezi milovníky dobré kávy? Připravte si tu vaší oblíbenou kávu v pohodlí domova s kávovarem De´Longhi Dinamica