Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jak mít zdravé vlasy v zimě

20. října 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Podzim je v plném proudu a chystá se na nás zima. Pomalu začínáme ze skříní vytahovat kabáty a kozačky. Málokdo si ale uvědomuje, že naše vlasy během mrazivých dnů potřebují ochránit také. V zimě působí na vlasy negativní vlivy jako jsou smog, přechody z mrazu do tepla nebo nošení čepic. To může způsobit nezdravý vzhled vlasů a nadměrné maštění nebo lámání. Požádali jsme Jana Hájka, kreativního ředitele Studia Wella, o pár užitečných rad.

JAK VLASY UDRŽET PRUŽNÉ A LESKLÉ

Používat hydratační přípravky anebo vyživující?

ŘEŠENÍ

V zimě je důležité vlasy zásobovat výživnými látkami. Místo hydratační péče doporučujeme i u normálních vlasů sáhnout při závěrečném pečujícím kroku po výživné kúře Wella Professionals Enrich Mask, která vlasy do hloubky zregeneruje a posílí jejich mechanickou odolnost. Při pobytu na horském slunci - v zimě vlasům škodí stejně jako v létě - nezapomeňte na ochranný sprej Wella Professionals Sun. Důležité je také dodržovat pitný režim, přísun vitamínů a u zacházení s vlasy pár zásad. Po umytí je vždy důkladně vysušte, aby ještě vlhké nepřišly do styku s mrazem. Tip: zkuste použít na vysušené vlasy žehličku na nejnižší stupeň teploty, vlasy se nevyžehlí, jen krásně vyhladí a zbaví nadbytečné vlhkosti. Účes vydrží déle a vlasy jsou lesklé.

Autor: Wella/HairCare

ČEHO SE V ZIMĚ VYVAROVAT

Čepice ano či ne? A jak zamezit maštění a zvýšené citlivosti pokožky?

ŘEŠENÍ:

Čepice lze v zásadě doporučit – chrání vlasy před mrazem, na druhou stranu mohou působit nadměrné maštění. Pokud tento problém nastane, vyřešte ho šampony Wella Professionals Balance na mastné vlasy Pure a citlivou pokožku hlavy Calm. Elektrizování, způsobené nošením čepic, šál a převlékáním svetrů odstraňují regenerační kúry, a to prioritně ve formě pěny, která se po nanesení neoplachuje a chrání vlasy až do dalšího mytí. Náš tip je Wella Professionals Restore Conditioning Spray. Výborné využití má suchý vlasový olej Oil Reflections, třepí-li se vám konečky nebo jsou vlasy matné. Nově je v kadeřnických salonech k dostání i celá pečující řada Oil Reflections skládající se z šamponu, masky a kondicionéru.

Autor: Wella/HairCare

JAK MÍT KRÁSNÉ VLASY V PLESOVÉ SEZÓNĚ?

Přirozený a uvolněný styl nebo precizně vysoustružený tvar?

ŘEŠENÍ:

Základem kvalitního účesu je pružná a pevná struktura vlasů. V zimě zapomeňte na gely, obsahují hodně vody. Po umytí vlasy ošetřete výživnou maskou a do konců  vlhkých vlasů naneste Oil Reflection, Pokud chcete mít vlasy přirozené, použijte přípravky s lehkou/ střední fixací Eimi Natural Volume nebo Eimi Perfect Setting. Pak nechejte volně uschnout nebo vytvarujte prsty a fénem. Nakonec přijde vlasový sprej Eimi Stay Styled, který je lehký a moc příjemně se s ním pracuje - můžete jeho efekt vrstvit. Chcete-li naopak svůj účes vysochat do složitější formy, potřebujete silnější fixaci, tedy Wella Professionals Extra Volume. Po vytvarování účesu zvýrazněte pár praménků pomádou  EIMI Just Brilliant a celé dílo zpevněte sprejem Super Set!

Připojte se ke značce Wella na Facebooku a na Youtube.