Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Domácí účinná pedikúra bez použití skalpelu

15. června 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Léto vybízí k nošení sandálů a žabek. Ztvrdlá kůže, okopaný lak nebo přerostlé nehty dokáží pokazit jinak perfektní celkový dojem. Abychom neměli nepříjemné pocity z toho, jak naše nohy vypadají, připravili jsme pro vás přehled toho, jak o ně pečovat.

Péče o pokožku chodidel v létě je zaměřena hlavně na pravidelné a šetrné odstranění ztvrdlé kůže na patách a kloubech. Zapomeňte na skalpely, čepelky nebo jiné kovové nástroje, kterými se ztvrdlá kůže odstraňuje. Opomeneme-li fakt, že se můžete poranit, tak seřezávat pokožku je nejméně vhodný způsob jejího odstranění. „Ve chvíli, kdy se se ztvrdlá kůže na patách seřízne kovovým nástrojem, dochází k jejímu narušení. Nově odhalená pokožka má tendenci se chránit a ztvrdlá kůže se tvoří okamžitě znovu,“ říká Tamara Rotterová, školitelka firmy Alessandro. Pravidelným používáním skalpelu se dostanete do začarovaného kruhu, ztvrdlá kůže se bude tvořit znovu, rychleji a ve větší míře. Ideální řešení jak se s tímto problémem vypořádat je používat jemně alkalický roztok.

Pedix Go Lightly je mírně alkalický roztok, který pomáhá uvolňovat odumřelou, zrohovatělou pokožku od té „zdravé“ zrohovatělé pokožky,“ dodává odborně Tamara Rotterová. Jedná se o velmi účinnou metodu, která je bezpečná a velmi šetrná. Tato forma odstranění ztvrdlé kůže je vhodná i pro diabetiky. Go Lightly se používá při Alessandro wellness pedikúře v Alessandro Express Nail Studiu v OC Nový Smíchov v Praze. Možnost rezervace termínu a ceník najdete na www.alessandrostudio.cz.

Roztok Go Lightly je možné použít i doma, zakoupit jej můžete zde. Naneste Go Lightly na vatový tampón, který přiložte na ztvrdlou kůži na chodidlech. Celé chodidlo zabalte do potravinové fólie, nechte působit 20 minut a poté plastovou špachtlí setřete. Kůže působením Go Lightly změkne natolik, že jde jednoduše seškrábnout. Go Lightly používejte jednou měsíčně.

Abyste zabránili vzniku otlaků a ztvrdlé kůže používejte vždy hydratační krémy s obsahem jojobového oleje nebo bambuckého másla a perfektní výsledek bude zaručen.