Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Přírodní výbava na letní dovolenou: bez těchto přípravků se rozhodně neobejdete!

6. června 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Blíží se léto a s ním i všemi očekávaný čas dovolených, během kterého si odpočine nejen naše mysl, ale i tělo. Ať už se chystáte strávit své zasloužené dny volna odpočinkem u moře či aktivně v terénu, neobejdete se bez nutné výbavy: opalovacího krému, repelentu a účinného deodorantu… Co se takhle vybavit letos jen přírodními produkty, aby se vaše tělo mohlo během dovolené pořádně pročistit? Uvidíte, že se z dovolené vrátíte svěžejší než kdy předtím!

Vsaďte na opalování bez škodlivé chemie

Opalovací krém je základ, bez kterého se na žádné dovolené rozhodně neobejdeme. Jenže běžné opalovací krémy obsahují škodlivé chemické filtry, které mohou způsobit nepříjemné alergické reakce a po dlouhodobém používání i vznik pigmentových skvrn a jiné kožní defekty. Proto je lepší sáhnout po přírodním opalovacím krému, který obsahuje pouze filtry fyzikální. Takové filtry neproniknou do vaší pokožky, ale ulpí na jejím povrchu a fungují jako drobná zrcátka – účinně odrážejí sluneční paprsky. Kvalitní opalovací přípravky navíc obsahují pečující rostlinné oleje a másla, díky kterým je pokožka krásně hebká a vyživená, takže opálení déle vydrží. Velký výběr přírodních opalovacích přípravků najdete zde: http://www.greenwave.cz/telo/slunce/

 

Autor: Greenwave.cz

Myslete i na péči po opalování

Pokožka je po dlouhodobém vystavení slunečním paprskům citlivější a dehydratovaná, proto je důležité sáhnout po kvalitním přípravku po opalování. Vynikající je například čistý kokosový olej. Ten pokožku zvláční a po vetření do vlhké pokožky jí poskytne důkladnou hydrataci. Navíc má báječné ochlazující účinky, takže zklidňuje i mírné spálení. Pokud je ale vaše pokožka po slunění hodně zarudlá, sáhněte po něčem silnějším. Výborně účinkují přípravky s obsahem šťávy z rostliny aloe vera, skvěle vám poslouží i čistá levandulová voda, která zmírňuje zarudnutí, celkově zklidňuje a ochlazuje. Na velké spáleniny dobře pomáhá gel Combudoron od Weledy. Pokožka se díky němu rychleji regeneruje díky výtažkům z arniky a kopřivy.

 

Autor: Greenwave.cz

Přírodou proti obtížnému hmyzu

Znáte to: užíváte si příjemné letní grilování na zahradě, ale neustále vás ruší bzučení otravných komárů. Druhý den se probudíte a na svědivé štípance vypatláte polovinu Combudoron gelu J (ano, zbaví vás i nepříjemného svědění po štípancích). Jenže všechny ty repelenty, které jsou běžně k dostání v každé drogérii, odporně zapáchají a s vaším parfémem se jejich vůně zrovna příjemně nesnoubí. Na výlet do lesa to sice tolik nevadí, ale proč používat repelent, ze kterého vás pálí nos a oči? Naštěstí existují velice účinné alternativy repelentů, které mají přírodní složení na bázi éterických olejů. Eukalyptus, citronella, lemongrass, máta, tea tree – éterické oleje z těchto rostlinek a mnohé další skvěle odpuzují komáry, klíšťata, mouchy, ovády, blechy a další otravné breberky, které nám dokáží pěkně znepříjemnit letní dny i večery. Výborný je repelent značky Eco by Sonya nebo Effitan.

Přírodní repelenty najdete zde: http://www.greenwave.cz/telo/repelenty/

 

Autor: Greenwave.cz

Zdravé pocení bez zápachu

Léta se bráníte používání přírodního deodorantu, protože si nemůžete dovolit v práci nepříjemně zapáchat? Na dovolené ale můžete zaexperimentovat! Zkuste si s sebou místo klasického antiperspirantu s obsahem škodlivých hliníkových solí zabalit přírodní deodorant. Vaše tělo se tak bude moct přirozeně čistit a vy alespoň vyzkoušíte jeho účinnost. Uvidíte, že budete mile překvapena. Přírodní deodoranty fungují tak, že zabraňují vzniku bakterií, které způsobují nepříjemný zápach. Některé také obsahují složky, které mají mírné stahující účinky, takže se sice potíte, ale méně a bez zápachu. Nedochází k žádnému ucpávání potních žláz, takže se tělo může přirozeně čistit a vyplavovat toxiny. Velký výběr účinných přírodních deodorantů najdete zde: http://www.greenwave.cz/telo/deodoranty/

Autor: Greenwave.cz