Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nový přístup v péči o pleť. Dopřejte jí hydrataci, kterou potřebuje

12. března 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Pleť jako z alabastru, vzhled porcelánové panenky, to by chtěla každá z nás. A nejlépe bez práce. To bohužel není možné. Abychom si zachovaly mladistvý vzhled, je třeba o pleť pravidelně pečovat. Obličej nás totiž celý život reprezentuje. Proto je třeba zvolit správnou kosmetiku, nepřehlížet citlivost pokožky a dopřát jí kvalitní péči. Přestože je zima a je nutné pečovat o pleť mastnějšími krémy, aby si na nás mráz nepřišel, tak je stejně důležité nechat pleť dýchat a nedusit ji. Jak dodat pleti, co potřebuje?

Jedinečná péče, odpovídající potřebám naší pleti

Každá žena ví, že o pleť by měla pravidelně pečovat, dodat jí vitamíny a hydratovat ji. Jestli jste v mládí hydrataci a celkovou péči zanedbávala, tak od určitého věku byste tyto věci rozhodně podceňovat neměla. Naše pleť se ale v průběhu let mění, a tak ne vždy odhadneme zcela správně její typ a tomu odpovídající kosmetiku. Dermatologické laboratoře Avène proto vyvinuly péči, která přirozeně splývá s pletí. Zaměřily se na její podstatu a její základní potřeby. Inspirací pro ně byla pleť samotná. Vyvinuly tak péči, která kopíruje kompozici a strukturu pleti a která zároveň dokonale respektuje kožní mikroflóru a odpovídá na základní potřeby všech typů pleti.

Sterilní kosmetika

Při slově sterilní se nám jistě hned vybaví čisté prostředí zdravotnického střediska, které neumožní sebemenší bakterii přežít. Ve spojení s kosmetikou se jedná o vyloučení konzervačních látek a antibakteriálních látek. Běžně tyto látky zajišťují v kosmetických přípravcích stálé složení a v případě antibakteriálních zase omezení výskytu bakterií. Obě složky mohou narušovat přirozenou kožní mikroflóru a způsobit tak navenek zarudnutí pleti a její svědění. Sterilní kosmetika se těmto komplikacím vyhýbá díky sterilizaci složení kosmetiky a díky vytvoření dokonale hermeticky uzavřeného obalu. Nesmíme samozřejmě opomenout pečlivý výběr základních složek. Nemusíte se tak obávat jakýchkoli potíží ani při aplikaci na citlivou pleť.

Autor: Pierre Fabre

Respektování pleti

Respekt je základním principem pro fungování mezilidských vztahů. Stejně jako musíme respektovat sebe navzájem, musíme respektovat i naši pokožku. V praxi to znamená nepoužívat kosmetiku, která neodpovídá typu naší pleti, dráždí ji, nebo ji nedodává potřebné živiny. Ve zkratce tedy zjistit, co pleť obsahuje a dodat jen to, co potřebuje. Z toho důvodu vyvinuli odborníci z laboratoří Avène kosmetiku, která šokuje svým jednoduchým složením, pro pleť ale dokonalým. Toto složení totiž fyziologicky kopíruje složky, které se přirozeně v pleti nachází. Kosmetika obsahuje Termální vodu Avène s unikátní schopností zklidnit pleť. Dále glycerin, který udržuje molekuly vody v pleti, a emolienční složky.

Jemná textura

Nově vytvořená generace produktů Tolérance Extrême zcela splyne s vaší pletí. Vyznačuje se texturou s ultra jemným složením, které obsahuje mikrokapky. Právě ty umožňují toto dokonalé souznění. Veškeré produkty této řady obsahují Termální vodu Avène. Díky ní dokážou zásobovat naší hydrolipidickou vrstvu vodou a zklidňovat naši pokožku. Mezi hlavní výhody jemné textury patří fakt, že je téměř stejně jemná jako naše pokožka a díky tomu zajišťuje dokonalé splynutí. Navíc dokáže pokožku vyživit bez zatížení nepotřebných látek. Naše pokožka tak může volně dýchat.