Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rychlé osvěžení během několika vteřin

6. března 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Každý jistě milujeme osvěžení v podobě opláchnutí obličeje. Pocit svěžesti ale bohužel vzhledem ke složení vody rychle vyprchá a pokožka se navíc cítí spíše vysušená a unavená. Existuje termální voda, která poskytne jak osvěžení, tak i zklidnění pleti po náročném pobytu na sluníčku. Znáte ji?

Historie vody Avène

Termální voda Avène je opravdu jedinečnou vodou, která si prošla dlouhou historií, než získala jméno, kterým se dnes pyšní. Vše začalo v malé vesničce na jihozápadě Francie. Účinky vody byly objeveny již v roce 1736 a v roce 1749 daly podnět k otevření prvních termálních lázní v Avène. O sto let později získává Termální voda Avène dokonce certifikát a uznání „Veřejného zájmu“ právě pro své jedinečné vlastnosti. Termální lázně si nakonec v 2. polovině 20. století bere pod své křídlo společnost Pierre Fabre. Dnes tyto lázně představují kombinaci prvních lázní v oblasti dermatologie s historicky jedněmi z prvních termálních lázní vůbec.

Autor: Pierre Fabre

Nejen příjemné osvěžení

Termální voda Avène je odebírána přímo u zdroje do sterilních nádob, čímž si zachovává veškeré své příznivé vlastnosti. Její jedinečnost a účinnost je dána díky kombinaci minerálních a biologických vlastností. Ty představuje komplex aktivních látek, jež vytváří dávná a původní mikroflóra zvaná aqua. dolomiae. Její účinky jsou především protizánětlivé a působí skvěle proti svědění kůže. Na druhé straně minerální vlastnosti zajišťují vyvážený poměr vápníku a hořčíku, dostatek křemičitanů a stopových prvků. Její další výhodou je nízký obsah minerálů a neutrální pH. Toto spojení pleť zklidňuje, zjemňuje a zároveň působí proti jejímu podráždění. Záběr využití Termální vody Avène je široký, fixuje make-up a kromě okamžitého osvěžení ji můžete použít i v těchto situacích:

* Podráždění a začervenání
* Při opalování, při spálení od slunce, při sluneční alergii 
* Opruzeniny
* Po odlíčení
* Po holení
* Po sportovním výkonu
* Po epilaci
 

Autor: shutterstock.com

Pro koho je voda určená?

Díky svým příznivým účinkům, které způsobují unikátní minerální a biologické vlastnosti, je Termální voda Avène vhodná pro všechny typy pleti. Navíc je speciálně určena pro všechny typy citlivé, přecitlivělé pleti, je indikována taky na atopickou dermatitidu, psoriázu nebo různé typy ekzémů.

 

Autor: Pierre Fabre

Na co se voda hodí – jak ji správně používat

Použití této jedinečné vody je zcela jednoduché. Hodí se výborně pro zklidnění pleti při podráždění a zčervenání. Dá se použít jako osvěžení během dne v práci, na cestách, kdekoli, pokud cítíte nedostatek svěžesti a potřebujete lehce oživit svou pleť. Pokud vám připadá, že je to spíše módní záležitost pro ženy a dívky, které se vyžívají v údržbě zevnějšku, tak tomu tak není. Malé osvěžení se skvěle hodí i pro nadšené sportovkyně a aktivní ženy, stejně tak Termální vody Avene ocení i muži. Jistě znáte i nepříjemný pocit na nohou čerstvě po depilaci. Tento dyskomfort rychle zažehnáte pomocí Termální vody Avene, kterou nemusíte nutně používat jen na obličejové partie.