Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Perfektní styling i pro slabé a řídké vlasy?

5. března 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Každý z nás přemýšlí o účesech jinak, někdo dostane nápad až usednutím do kadeřnického křesla, jiný hledá inspiraci na internetu. Běžně nosíte kadeřníkovi obrázky vysněného střihu? Je to zrádné. Stalo se vám někdy, že vám vytoužený účes vytvořil, ale po pár dnech byly opět vaše jemné vlasy a zplihlé? Přitom jejich údržbě věnujete dostatek času a pozornosti. Napadlo vás někdy, že vám žádný náročný střih nevydrží dlouho, protože máte jemné a slabé vlasy? Měli byste zkusit kosmetiku přímo pro jemné a řídké vlasy.

Důvod řídnutí vlasů

Už jste kolikrát přemýšleli, čím to, že jsou vaše vlasy tak slabé, přestože o ně pečujete? Důvodů je několik. Velice často může být slábnutí, řídnutí či vypadávání vlasů způsobeno psychicky, kdy naše psychika odráží náročné životní situace jako ztráta blízké osoby, vyhazov, problémy v práci, rozvod, u žen pak hrají velkou roli hormony a změna jejich hladiny během života. Obecně lze říci, že jemné a slabé vlasy může způsobit nezdravé prostředí na pokožce hlavy, jemnější vlasové vlákno či nízký počet vlasů.

Autor: shutterstock

Záchrana pro slabé vlasy

Jestliže se neustále snažíte o silnější vlasy a o bohatší účes, ale marně, zkuste NIOXIN. Představuje pomoc právě pro vás. Systém NIOXIN pomáhá redukovat ztrátu vlasů, která je způsobena jejich lámáním. Používání této vlasové kosmetiky pomůže posílit každý vlas zvlášť, zvýší odolnost vlasů proti poškození, zbaví pokožku hlavy od nadměrné mastnoty a vás účes bude díky němu působit plnějším dojmem. Vytouženého účesu dosáhnete nyní snadněji díky NIOXIN Stylingu, který vaše vlasy nezatíží a dokáže vytvořit objem i v těch nejjemnějších vlasech. A nejen vytvořit, ale i udržet.

Autor: HairCare Professionals, s.r.o.

Jak na správný styling?

Existuje několik pravidel, které vám dopomohou k vysněnému účesu

  1. Pro závěrečné vyleštění vln používejte kulmu. Přidejte pár vln tam, kde na hlavě chybí přirozená textura.
  2. Natáčejte si vlasy na teplé natáčky, nebo si již natočené vlasy připněte pinetkami. Docílíte tak tvaru, který déle vydrží.
  3. Při aplikaci stylingového přípravku ho postupně vrstvěte. Přípravku ale nedávejte více, než je potřeba. V případě jemných a řídkých vlasů může mít efekt opačný, zplihnutý a mastný vlas, záleží vždy na volbě produktu. Ruce a především konečky prstů používejte k vytvoření objemu a zdvižení vlasů přímo u hlavy.
  4. Difuzér použijte v případě, že chcete docílit jemných a vzdušných vln.
  5. Neopomíjejte přirozený pohyb vlasů. Při tvarování ho využívejte.
  6. Během vysoušení vlasů dávejte pozor na to, abyste je nepřesušili. Ztratily by jejich upravitelnost.

Vyberte si salón, který používá vlasovou kosmetiku NIOXIN zde.