Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zakročte účinně proti vráskám a navraťte pleti mladistvý vzhled

4. března 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Téměř každá žena během svého života bojuje s lety, které se nekompromisně zapisují do její tváře v podobě vrásek. Každá starost, obava nebo stres jejich prohlubování jen podpoří. Chcete znát tajemství mladistvého vzhledu? Vědci odpověď našli až v jižní Africe. Omlaďte svou pleť souzněním s rostlinami.

Umění přizpůsobit se

Rostlinný svět a jeho síla jsou pro nás věčnou inspirací. Jedním z neuvěřitelných zázraků přírody je i kosmatec krystalový, přezdívaný rostlina života. Jeho výjimečnou vlastností je přizpůsobit se extrémním podmínkám. Stejně jako kosmatec, tak i naše kůže má schopnost přizpůsobení, které usnadňuje pronikání látek do jejího nitra a využití jejich účinků.

Autor: shutterstock

Novinka v boji proti vráskám

Rostliny a jejich vliv na pokožku, to je předmětem zkoumání Yves Rocher. Existuje zde dlouholetá příbuznost, kterou rostlinné kosmetiky neustále objevují. Díky tomuto jedinečnému know-how odborníci odhalili, že právě souznění rostlin s pletí je klíčem k účinné péči proti vráskám. Významným objevem je již zmíněný kosmatec krystalový, nalezený až v jižní Africe. Jeho výtažky tvoří základ pro novou řadu Sérum Végétal. Extrakty z kosmatce jsou vysoce účinné a své umění souznění s pletí prokázaly dokonce i během testování. Jeho schopnost reaktivace buněčných mechanismů je důvodem, proč je řada Sérum Végétal vhodná pro boj proti všem typům vrásek v každém věku. Podle stavu a potřeb vaší pleti můžete vybírat ze tří verzí této péče proti vráskám, z nichž každá je vedle kosmatce krystalového obohacena o další rostlinnou složku. Pro rozjasnění pleti jsou tu přípravky s rýžovým extraktem, pro vyhlazení s gumou z akácie, pro zpevnění pleti pak produkty s rakytníkem. Každá z těchto verzí řady Sérum Végétal nabízí denní i noční krémy, oční péči, ale také celou řadu doplňkových přípravků. Letos byla řada rozšířena o další novinky: Rozjasňující sérum proti vráskám, ale například také o Tužku pro redukci hlubokých vrásek a Extra zpevňující masku.

Autor: Yves Rocher

Techniky a postupy pro vyhlazení a zpevnění pokožky

Víte, jak správně péči proti vráskám, jako jsou krémy či séra, aplikovat, abyste podpořily jejich správné působení a pleť z nich získala maximum? Značka Yves Rocher díky svým letitým zkušenostem a znalostem vytvořila modelážní postupy, které napomáhají vyhlazení a zpevnění pokožky a aktivují její mikrocirkulaci.

Ranní a večerní aplikace

  1. Do dlaně naneste krém o velikosti oříšku. Jemným třením dlaní o sebe ho rozehřejte, díky tomu se lépe vstřebá.
  2. Spojte své dlaně jako k motlitbě a schovejte do nich nos. Každým nádechem vnímejte příjemnou vůni a relaxujte.
  3. Krém roztírejte od nosu přes tváře až ke spánkům.
  4. Pokračujte vyhlazujícími pohyby až k čelu.
  5. Na závěr položte dlaně na krk a klouzavými pohyby ho vyhlazujte směrem dozadu.

Autor: Yves Rocher

Lepšímu vstřebávání séra či krému pomáhají poklepy. Aktivuje se jimi mikrocirkulace a vaše pleť bude jen zářit. Pokožku začněte poklepávat energicky od dekoltu, přes krk, poté pokračujte od brady přes tváře k čelu a okolí očí. Poklepy zakončíte na čele.

Ke zpevnění tkáně můžete vyzkoušet poštipy. Postupujte zcela stejně jako u poklepů, jen místo klepání dělejte rychlé a lehké úštipy ukazováčky a palci. Svůj pohyb zakončete taktéž na čele.