Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Březové listí - tajná zbraň proti celulitidě

3. března 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Jíte zdravě, váš jídelníček je perfektně vybalancovaný, víte, že dehydrovaný organismus nemůže správně fungovat, a doplňujte dostatek tekutin. Nezapomínáte ani na pravidelný pohyb spojený s kvalitním odpočinkem, který je pro zdravý životní styl také velice podstatný. I když věnujete své pokožce tu nejlepší možnou péči, ty nevzhledné ďolíčky na nohách ne a ne zmizet. Vezměte si do boje proti celulitidě na pomoc tajnou zbraň, která navíc překrásně voní.

Nesympatická nerovnováha

Nemluvíme o ničem jiném než o celulitidě. Jedná se v podstatě o nerovnováhu mezi ukládáním a odbouráváním tuků, která na naší kůži vytváří nepěkné důlky a hrbolky, čímž ničí naše sebevědomí. Kvůli vzhledu, který na našem těle vytváří, je také někdy nazývána pomerančová kůže. A jako každá nerovnováha ani tato není prospěšná. Tuk, který je v těle „navíc“, se ukládá v podkožních buňkách, čímž dochází k jejich zvětšení a vytlačení k povrchu kůže. Tím se vytváří tyto nevzhledné ďolíčky především na stehnech, bocích a hýždích. V těchto místech tedy dochází k omezení průtoku krve a lymfy.

Autor: profimedia.cz

Příčiny celulitidy

Příčin vzniku celulitidy je velké množství, mezi hlavní faktory, které její výskyt ovlivňují je dědičná predispozice, sedavé zaměstnání či různé hormonální změny. Vliv může mít i nedostatečný pitný režim nebo kouření. Kvůli produkci estrogenu se týká převážně žen, které jí chápou hlavně jako estetický problém a které se pak ve své kůži necítí dobře. Celulitida však naštěstí není definitivní diagnózou. Správně zvoleným cvičením, vhodnou výživou, ale i péčí o pokožku je možné její projevy zmírnit.

Autor: Weleda

Péče o pokožku

V mladých březových listech probíhají intenzivní procesy látkové výměny, které mají jeden zásadní efekt: Vedou k tvorbě éterických olejů a flavonoidů, což jsou látky, které čistí krev a odvádějí nepotřebné tekutiny. Proto se firma Weleda rozhodla pomoci ženám a vyrobit Březový olej na celulitidu, který proniká do hlubších vrstev pokožky, kde pozitivně působí na prokrvení a látkovou výměnu. Při pravidelném používání pokožku ozdraví a vyhladí až o 21 %.

Autor: Weleda

Neméně důležitý je i způsob, jakým olej aplikujete. Na pokožku stehen, boků, hýždí a paží ho můžete nanášet buď jemnými krouživými pohyby, nebo se rovnou pustit do masáže. V kombinaci s masáží je totiž efekt Březového oleje mnohem intenzivnější – pokožka je prokrvená a kromě výtažků z ekologicky pěstovaných březových lístků najdeme mezi účinnými látkami třeba i olej ze semen meruňky, pšeničných klíčků nebo jojobový olej.

Autor: Weleda

TIP: Nalaďte se na masáž už během sprchování. Březový sprchový peeling vaši pleť vyhladí a regeneruje a pro následující masáž je ideální přípravou. Obsahuje hodnotný meruňkový olej, který zabraňuje vysoušení pokožky a zároveň je k ní velmi jemný a šetrný.

Autor: Weleda

Přidejte do jídelníčku víc ovoce a zeleniny

 Možná to zní jednoduše a jasně, ale když se vám to podaří dodržet, změnu rozhodně poznáte. Lehčí a na zdravé živiny bohatší jídelníček se pozitivně odrazí ve zdraví vašeho těla. Přidejte vitamíny, antioxidanty a vlákninu. Jídelníček dále můžete doplnit BIO Březovou šťávou, která podporuje proces vylučování škodlivých látek a uvnitř vašeho těla tak působí jako oživující elixír. Z konzumace výtažků z březových listů nemusíte míst strach. Jsou pěstovány zcela ekologicky a pochází z jižních Čech.