Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Seznamte s příběhem Honzy: Jak zhubnout 50 kg a přitom nestrádat?

15. prosince 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Potýkáte se s obezitou? Trápí vás oslabená imunita? Lámete si hlavu nad tím, jak se těchto obtíží zbavit?Hlavní zásadou zdravého životního stylu je stravování. Ale i když se dbáte na svůj jídelníček, je dobré jej podpořit potravinovými doplňky, které posílí vaši zdravotní kondici. V tomto případě však zapomeňte na chemii a pomoc hledejte v bylinkách, které jsou tu pro nás už po staletí. Že nevíte, jak začít? Nechte se inspirovat příběhem pana Jana (37), který trpěl obezitou od svých 7 let, a přesto dokázal svůj život změnit k lepšímu!

S obezitou jste se potýkal už od raného dětství. Co vás vedlo ke změně životního stylu?

Ano, už od 7 let věku. V této době jsem si začal uvědomovat svoje okolí a přebírat zvyklosti rodičů a rodiny, ze které jsem procházel. Odborně řečeno, se mi stalo následující:

V tomto věku si začne dítě uvědomovat svoje okolí, prostředí, ve kterém žije a začne si hledat vzory nebo je na sebe nechá intenzivněji působit. Žádná nemoc není vrozená a to ani obezita. Od rodičů si nelze nic přinést do života v genetické výbavě, která by vás předurčovala k dané nemoci nebo závislosti. Výzkumy posledních let dokazují, že veškeré nemoci, jednání a závislosti vznikají v průběhu vývoje a dospívání dítěte a to hlavně vlivem výchovy a prostředí, ve kterém dítě vyrůstá, počínaje prenatálním obdobím v děloze matky.

Co mě vedlo ke změně životního stylu?

Odpověď je snadná: „uvědomění si svého vlastního problému a vnesení světla k jeho vyřešení“. Víceméně je to umění přiznat si pravdu, že jsem byl špatně myšlenkově nastavený z dětství, že obžerství a obezita patří k převzatým zvyklostem od rodičů a okolí. Dále si uvědomit to, že v pozdějším věku začne být tato zvyklost destruktivní pro tělo a mysl. Moje mysl byla nastavena na závislost, závislost na nepřiměřeném příjmu jídla, hlavně na jeho chuti. Jídlo bylo v žebříčku mého života na prvních příčkách a tělesná aktivita až na posledních. Tímto přístupem mysli jsem ničil své tělo, které se nedokázalo s  nadbytkem potravy vyrovnat a začalo být nemocné. Nemoci jako cukrovka, pálení žáhy, vysoký krevní tlak, časté bolesti hlavy a kloubů, chronická nachlazení, vyrážky, únavový syndrom, často se vracející záněty byly v mém případě jen a jen díky obezitě.

Autor: Akunaforlive.cz

Během krátké doby jste zhubl necelých 60 kilo. V čem tkví váš úspěch?

Hlavně v uvědomění si, co byl můj hlavní problém a touha vyrovnat se s ním. Najít pevnou vůli, odnaučit se špatným zvyků a zbavit se závislosti na chuti jídla. Dostat jídlo na nutný standard života. Zvednout jeho nutriční kvalitu a rapidně snížit jeho příjem a nejíst nezdravě. Tímto nechci říct, že jsem držel dietu, jen jsem omezil jídlo děleno 5 a zvedl jeho kvalitu. Kdyby to udělal každý, jeho život by byl šťastnějším!

Nejhorší je trávit tělo chemicky upraveným jídlem, nebo jídlem, které vařil „neznámo kdo a neznámo z čeho.“ (fast foody). Tyto jídla mají velký nedostatek nutričních prvků, vitamínů a minerálů nutných pro správnou regeneraci těla. „Nedržte diety, jezte s rozumem a kvalitně!“ To říkám svým přátelům a lidem, kteří se mě ptají: „Jak na to?“

Autor: Akunaforlive.cz

Myslíte, že zázračné doplňky stravy zaručující „okamžité zhubnutí bez námahy“ vážně fungují?

Nevím o žádných zázračných doplňcích… Jo aha! Vy myslíte Akunu! Akuna není o zázračných doplňcích, které by dokázali zajistit zázračné hubnutí při nadměrném příjmu potravy. Takové potravinové prostředky zatím nikdo nevynalezl a obávám se, že pokud jsou na trhu takové přípravky, tak jsou chemické a v rozporu s přírodou jejími zákonitostmi. Varuji každého před chemií, kterou si kupují, tato chemie poškozuje metabolismus mnohem více, než nezdravá strava a její nadbytečný příjem. Napravit léky a chemií poškozený lidský metabolismus je velmi složitá a dlouhodobá záležitost, mnohdy horší než odnaučení špatných návyků a zvyklostí.

Vraťme se k Akuně.

Akuna má velice kvalitní Bio produkty, které napomáhají ve správné regeneraci těla. Jak známo, tak tělu každého člověka není více než 11 měsíců. Ano, kompletní výměna všech buněk v těle trvá tuto dobu. Takže laicky řečeno, je třeba tělu dát správný poměr vitamínů, minerálů, stopových prvků, zajistit mu správnou harmonizaci metabolismu prostřednictvím bylinek, tak aby v již zmiňovaném období správně zregenerovalo. Dnešní pestrá paleta produktů Akuny je k tomu přímo předurčena a pro mě byly tyto produkty velkou podporou, při mé změně kterou jsem si tolik přál.  A můžu dnes říct jen jedno: „Na své cestě ke změně jsem díky Akuně nestrádal“.

Autor: Akunaforlive.cz

Změnit zaběhnutý životní styl není nic jednoduchého a chce to především vytrvalost. Jak jste se se změnami srovnal?

Změny musíte ve svém životě směřovat vždy jen k lepšímu! Zde dodám jen jedno: „Staneš se tím, na co myslíš“. A já se pomalu stávám svým snem, stále jsem na cestě za svým snem. Jak jsem se srovnal se změnami? To je otázka? Jenom dobře, protože všechny změny vedly k lepšímu, šťastnějšímu a zdravějšímu životu.

Co pro vás bylo na vaší dlouhé cestě nejtěžší?

Zjistit, jak jsem byl díky gaučingu a televiznímu maniactví slabý. Když mě kamarád dovedl 11.9.2015 do fitness centra, tak jsem si ještě mezi dveřmi tohoto centra myslel, že jsem silný chlap. Má síla a fyzička se projevila po 15 minutách cvičení nevolností na toaletě. Pochopil jsem, jak dokáže být 8 kilová činka těžká a jak já jsem slabý. Dnes je tomu samozřejmě jinak, ve fitness jsem našel zalíbení, vlastně jsem po 37 letech života objevil neobjevené a baví mě to, jak jsem již říkal, jsem stále na cestě a s „Akunou v kapse.“ Těším se na výsledek, na svou cestu za změnou jsem se vydal 8. 4. 2014.

Autor: Akunaforlive.cz

Co byste doporučil těm, kteří nevědí, jak s hubnutím začít?

Zde navážu na mou fitness příhodu. Vůbec nedoporučuji jít se 150 kg do fitness a dřít se tam na běhacím pásu nebo s činkami. Je to nesmysl a stane se z toho na počátku další těžko překonatelná překážka pro člověka, který chce změnit svůj život. V prvé řadě je třeba ono již zmiňované „uvědomění“ a to chtít se změnit, „změnit své myšlení“ a „přístup k jídlu a k jeho smyslu pro lidský život“. Díky tomuto uvědomění redukovat svoji váhu pomocí potravinových doplňků Akuny. Dostaví se úspěch a otevře se cesta k úbytku váhy a fitness je tu až na finální tečku, na ono zpevnění a vyformování postavy a zlepšení fyzické kondice.

Dnes už vím, jak pomoct lidem, kteří touží po této změně a hledají tuto pomoc, tak aby uspěli a zažívali to samé, co zažívám já. Vím jak správně nastavit užívání Akuny, tak aby nešlo o zbytečné utrácení peněz ale, aby byl naplněn pohár přání a peníze byly správně investovány do zdraví. Protože zdraví je základem jakékoliv činnosti a jakéhokoliv úspěchu v lidském životě.

Inspiroval vás příběh Honzy? Vyzkoušejte i vy prostředky, které mu pomohly v jeho náročném boji s nezdravým životním stylem. Akuna nabízí rostlinné potravinové doplňky pocházející z různých částí naší planety. Dopřejte svému tělu extra péči, pozitivní změnu ucítíte sami!

Další životní příběhy lidí, kteří se úspěšně poprali se svým životem, naleznete zde!