Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

50 odstínů proniklo i do módy: Chcete kravatu, jakou měl Christian nebo náramek, který daroval Aně?

30. září 2014 | 06:00

Padesát odstínů šedi nejsou jen knižní bestsellery nebo netrpělivě očekávaný film, ale také spousta značek a doplňků, které by neměly uniknout pozornosti žádné opravdové fanynky. Chcete prožít den jako Christian s Anastasií?

Pokud je vám jedno, kolik za sebe utratíte, je velmi snadné dopřát si značky na které si potrpí Christian Grey. Autorka knih - E. L. James nám dala totiž poměrně jasnou představu.

Co se elektroniky týče, je Christian věrný firmě Apple - Macbooků i iPodů má hned několik a stejný luxus dopřává také Anastasii. V telekomunikaci ovšem preferuje Blackberry namísto Appleovského iPhone. Že by už tehdy Christian věděl, s jakými problémy se bude iPhone 6 potýkat.

Výčet oblíbených značek je skutečně bohatý - Christian kupuje svým "sub" Audi, staví je na podpatky střevíčků Louboutin, pije s nimi Bollinger, jí zmrzlinu Ben&Jerrys a zdobí je šperky od Cartiera. Kdyby E. L. James dopředu tušila, jaký úspěch budou její knihy mít, mohla by získat slušné jmění jen na reklamě. Jenom značce Audi totiž od okamžiku vydání prvního dílu vzrostly tržby o více než 20%.

Víkend á la Anastasia a Christian

Stejný úspěch pak slaví také hotel Heathman v Portlandu ve státě Oregon, ve kterém se v knihách odehrává mnoho pasáží. Návštěvnost hotelu zaznamenala takový zájem, že se vedení rozhodlo uspořádat hostům milujícím Padesát odstínů šedi zážitkový pobyt, během kterého budou ubytování ve stejném suite pokoji, jako Anastasia s Christianem, popíjet šampaňské Bollinger, zapůjčeno jim bude Audi a navíc je čeká i možnost plavby na plachetnici, nebo vyhlídkového letu ve vrtulníku - do puntíku stejném, jako je Christianovo Charlie Tango!

I když si ale nemůžete právě teď dopřát výlet do spojených států a pobyt ve stylu tajemného miliardáře a jeho milované partnerky, na internetu naleznete spoustu doplňků inspirovaných touto oblíbenou trilogií.

Sexy nebo romantické?

Těžko byste si Padesát odstínů šedi mohli představit bez lehkých sado-maso hrátek. Spousta firem vyrábějících erotické pomůcky tak zaplavila trh nejen sadami pro drsnější sex, ale také například venušinými kuličkami, kterým je v knihách věnováno také poměrně hodně místa. Kromě jasně eroticky laděných pomůcek je ale možné pořídit partnerovi také onu stříbrnou kravatu, kterou Christian Anastasii poprvé sváže a která je vyobrazena na obalu prvního dílu.

Nepotrpíte-li si na erotické experimenty, můžete si vybrat z bohaté nabídky oblečené - od spodního prádla z hedvábí a saténu (což jsou právě materiály, ve kterých chce Christian Anu vidět nejčastěji), přes košilky až po podvazkové pásy. Spousta z nich je navíc ozdobena odkazy na knihy v podobě vyšitých vět jako Pozdějc bejby nebo vnitřní bohyně.

Kromě toho naleznete na zahraničních e-shopech zasílajících do Čech také spoustu drobností, inspirovaných právě Padesáti odstíny šedi. Například stříbrný náramek s přívěsky, který Christian daroval Anastasii nebo tričko s potiskem, dávajícím všem jasně najevo, že patříte do "klubu" Christiana Greye.