Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

10 triků, díky kterým budete vypadat na fotce perfektně!

  • Naučte se vypadat na fotografii jako bohyně!
    15. března 2014 | 12:00

    Máte na svém profilu i v rodinném albu spoustu fotografii, ze kterých byste se nejraději vystřihla? Nezoufejte! Být fotogenická je dovednost, která se dá snadno naučit. Přinášíme vám triky, díky kterým budete na fotografiích vypadat jako topmodelka.

  • Spící panna

    Pokud máte tendenci při blýsknutí fotoaparátu mrknout a na výsledné fotografii spíte, máme pro vás skvělý trik. Zavřete oči těsně před tím, než dojde k vyfocení a během cvaknutí fotoaparátu je otevřete. Pozor, ať je neotevřete příliš rychle, mohla byste vypadat pořádně vykuleně.

    Vzpomínka na sen může být po probuzení velmi živá a věrohodná, ale většinou se velmi rychle vytrácí.
    Autor: Shutterstock.com
  • Strašák jménem dvojitá brada

    Chcete-li se na fotografiích zbavit dvojité brady a prodloužit si krk, tlačte čelo dopředu a bradu lehce dolů a dozadu. Možná vám připadá, že musíte vypadat směšně, ale věřte, že výsledek bude perfektní.

    Víme, jak si zvýšit sebevědomí. Stačí k tomu pár jednoduchých triků.
    Autor: Shutterstock.com
  • Ubohá Rusalka bledá

    Když na focení nejste připravena, je jasné, že na vás skupina přátel nebude čekat, než si upravíte "fasádu". Pokud vás ovšem čeká plánované focení například do rodinného alba, rozhodně myslete na to, že světlá pleť kvůli blesku ještě zesvětlá a vy budete vypadat jako bledulka. Před akcí naneste tmavší make-up, uvidíte, jak vám to prospěje. Neméně důležitá je také řasenka, která otevře vaše oči a prohloubí pohled.

    víla
    Autor: Shutterstock
  • Sama sobě vzorem

    Zapátrejte ve starších fotografiích a vyberte z nich ty, na kterých se sama sobě líbíte. Líbí se vám například váš levý profil? Nebo, když se smějete čelem k fotoaparátu? Pokuste se při focení napodobit své nejlepší pózy a je to!

    žena v zrcadle
    Autor: Shutterstock.com
  • Jazyk za zuby

    Přijde vám, že se na fotkách příliš "zubíte"? Vyzkoušejte starý a osvědčený trik slavných žen, který praktikují především při promenádě na červeném koberci. Zastrčte jazyk za zuby a usmějte se pouze tak, aby jazyk nebyl vidět.

    žena s vyplazeným jazykem
    Autor: Shutterstock.com
  • Hlava jako kedluben

    Divíte, proč váš ve skutečnosti štíhlý obličej vypadá na fotografii tak kulatě? Může to být tím, že jste na tváře nenanesla růž. Příště použijte střední odstín růžové tvářenky a zvýrazněte lícní kosti. Uvidíte, že i přes nepříjemný blesk fotoaparátu, zůstane váš obličej štíhlý.

    Kedluben
    Autor: profimedia.cz
  • Štíhlejší ve vteřině

    Nejste-li na fotkách spokojená se svou postavou, vyzkoušejte další ze sbírky triků slavných žen. Stoupněte si lehce bokem, dejte ruku v bok, vypněte prsa a pohled směřujte k objektivu. Je to sice klišé, ale opravdu to funguje.

    Koberec
    Autor: profimedia.cz
  • Foťák - nepřítel číslo 1

    Přesto, že jste přesvědčená o tom, že na všech fotkách vypadáte nejhůř ze všech, nesnažte se za každou cenu vyhýbat fotoaparátům. Berte to tak, že pravidelných tréninkem dotáhnete své fotografie do dokonalosti. A navíc, čím víc snímků budete z dané akce mít, tím větší je pravděpodobnost, že je alespoň s jedním z nich budete spokojená.

    Milujeme je, ale občas nás dokážou pěkně naštvat
    Autor: Shutterstock.com
  • Tlustá zespoda, štíhlá shora

    Pokud vás fotí někdo menší než vy nebo je fotoaparát posazen na nižším stativu, počítejte s tím, že výsledek nebude příliš lichotivý. V tomto případě se snažte zabrat místo na sezení a nebo se za někoho raději schovejte. Naopak, když je fotograf vyšší, bývají fotografie velmi povedené.

    tlusté děti
    Autor: Shutterstock.com
  • Snaživý dalmatin

    Přestože dodržíte všechny rady, tipy a triky, může se stát, že snímek nebude stát za nic. A víte proč? Protože si stoupnete pod umělé světlo, které vrhne prapodivné stíny na vaši tvář nebo tělo. Raději se foťte u přírodního zdroje světla, tedy například u okna.

    Dalmatin
    Autor: profimedia.cz

Diskuse ke článku
.