Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hudební ceny Brit Awards: Daft Punk ve slipech a domina!

20. února 2014 | 12:00

Ve středu večer probělo již 34. udílení prestižních hudebních cen Brit Awards. Celý večer ovládla rocková kapela Artic Monkeys, která proměnila nejvíce nominací. My se ovšem zaměříme na róby, ve kterých se ten večer blýskly slavné zpěvačky a taky na největší okamžiky tohoto večera.

Vítězka a "princezna"

Jednou z největších hvězd večera byla britská zpěvačka Ellie Goulding, která si domů odnesla sošku za nejlepší umělkyni. Na galavečer zvolila honosné šaty od slavné Vivienne Westwood, které ve mě evokovaly maturitní ples. Velké plus ovšem získává za ledabylý cop.

Nejvíce zaujala

O největší pozornost se rozhodně postarala zpěvačka Lily Allen, která sladila konečky vlasů s barvou Chanel psaníčka. Dlouhé drápky naopak perfektně ladily s odlesky šatů a Lily se stala hvězdou večera.

Dvojníci duft Punk
Autor: profimedia.cz

Největší odhalení

Nejlepší cenu v kategorii Zahraniční skupina si odnesli francouzští Duft Punk, kteří se tentorkát konečně odhalili. Nejednalo se ovšem o obličej, nýbrž o spodní část těla. Hned po kontroverzním převzetí ceny se rozpoutala debata o tom, že hambatí zpěváci byli ve skutečnosti pouzí dvojníci.

Nejúspěšnější hudebníci

Jednoznačně nejúspěšnějším hudebníkem slavnostního večera se stala indie rocková kapela Arctic Monkey, která si odnesla cenu za nejlepší britskou skupinu roku 2014 a cenu za nejlepší album roku.

Nejodlišnější róba

Jednoznačně nejodlišnější byla ten večer americká zpěvačka Nicole Scherzinger. Ta se tentorkát "vykašlala" na šaty a oblékla sexy kalhotový kostým ve stylu dominy. Kombinace opálené kůže, temně modré látky a zlatých doplňků byla fenomenální.

Nicole Scherzinger
Autor: EPA

Výherci

Britské album roku: Arctic Monkeys - "AM"
Nejlepší producent: Flood a Alan Moulder
Britský nováček: Bastille
Britská ženská sólová umělkyně: Ellie Goulding
Britská skupina: Arctic Monkeys
Britský mužský sólový umělec: David Bowie
Britský singl: Rudimental - "Waiting All Night"
Cena kritiků: Sam Smith
Zahraniční ženská sólová umělkyně: Lorde
Zahraniční skupina: Daft Punk
Zahraniční mužský sólový umělec: Bruno Mars

Prohlédněte si další umělce v naší fotogalerii.