Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Svatební účesy podle českých krásek: Letí přirozenost!

25. června 2013 | 06:00

Trendy nevěsta by letos měla být hlavně uvolněná. Jaké jsou trendy v účesech a jak se v nich dají využít živé květiny? To se dozvíte z fotografií půvabných českých celebrit, které si tentokrát zahrály roli "dáma před oltářem".

"Svatební účesy se přizpůsobují především typu šatů a doplňků, ale samozřejmě také konkrétní nevěstě: tomu, co jí sluší a v čem se cítí dobře," říká kadeřník Marcel Šťastka z pražského salonu AVENUE.

Právě teď jsou podle něj v kurzu přirozeně krásné vlasy: "Hlavně žádné přehnaně přelakované nazdobené drdoly, do kterých se vkládá spousta umělých doplňků, perliček a čelenek, aby vypadaly slavnostně," podotýká.

Většina nevěst prý poslední dobou sází hlavně na přirozenost, jsou tak během svatebního dne mnohem více uvolněné. "Nosí se rozpuštěné vlasy, vyžehlené dorovna nebo naopak dovlněné, případně jednoduchý, jemný a uhlazený drdol," popisuje kadeřník.

"Pokud přece jen chce mít nevěsta vlasy ozdobené, i tak doporučuji zachovat přirozenou vizáž. Ideální ozdobou je živé květiny, která ladí se svatební kyticí," říká a dodává, že i když lze účesy vytvořit i doma, ve svatební den si každá žena zaslouží péči profesionála.

Hana Holišová pro salon AVENUE.
Autor: Václav Kastner

Jak na to?

Pro ty, co si troufají na domácí přípravu, má Marcel Šťastka několik tipů:

1. Vlasy si nechte obarvit či promelírovat týden před svatbou, aby barva byla intenzivní a melír byl čerstvý a u hlavy.

2. Vlasy musí být dobře umyté a vyfoukané.

3. Pokud používáte žehličku, je důležité vlasy žehlit opravdu důkladně. Každý pramen by měl být asi 1,5 cm široký. Žehlete směrem dolů.

4. Rozdělování pramenů je to nejdůležitější na celé úpravě vlasů - to platí i v případě, že používáte kónickou kulmu.

5. Nezapomeňte účes lehce zafixovat lakem. Raději to ale nepřežeňte, aby vlasy nebyly těžké a slepené.

6. Správné používání žehličky či kulmu si nacvičte dopředu. Může vám pomoci i návštěva kurzů pod vedením profesionálů.

Inspirujte se

V naší exluzivní galerii najdete stylové účesy na míru ušité herečkám Jitce Čvančarové, Pavle Vitázkové, Haně Holišové a modelce Elišce Bučkové:

Autor: mab