Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jako vejce vejci aneb Znovuzrozené hvězdy stříbrného plátna

15. června 2012 | 11:15

Máte občas pocit, jako by v některých nových filmech hrála Audrey Hepburn? Co vás nemá, to je jen její mladičký klon, herečka Audrey Tautou. Své slavné kolegyni se ale nepodobá jen křestním jménem.

Říkají vám známí a přátelé často, že jste někomu podobní? Třeba filmové hvězdě, zpěvákům, či jiným umělcům? A víte, že i Hollywoodu se sem tam vyskytne nějaký ten slavný klon?

Stejné oči, vlasy, povaha, nebo postava. Je spousty míst, kde se podoba dá velmi intenzivně vnímat. Primárně jsou to pak ale obličeje a tváře nás všech, které bývají nejčastěji přirovnávány k někomu jinému.

Je zhola nemožné, aby se po světě procházely dvě stejné osoby, protože stejná není ani jedna půlka naší tváře, nicméně občas se může zdát, že máme někde na světě nějakého "dvojníka".

Pamela Anderson a Brigitte Bardot. Sophia Loren a Penelope Cruz. A mnoho dalších! Spousty Hollywoodských hvězd stříbrného plátna se vrací do dob zlaté, světové éry.

Ale jak jsou na tom doopravdy celebrity se svými slavnými klony? Dokáží svůj starší protějšek dokonale napodobit, nebo mu alespoň konkurovat? Posuďte sami.

Autor: Eva Dvořáková