Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Do toho zhubnu, říká si každá a skladuje šaty pěti velikostí

Máte skříň po okraj "narvanou" oblečením, ale přesto nemáte co na sebe? Skutečně je to možné!
16. března 2012 | 11:30

My, ženy jsme velmi často kritizovány za to, že stojíme před svými skříněmi, s očima vypoulenýma, a fňukáme, že nemáme co na sebe! Ovšem průzkumy prokázaly, že to může být pravda!

Ano, je to tak! Průzkum ukázal, že osm z deseti žen ve svých skříních hromadí  "tuny" oblečení, které nemohou nikdy nosit. Většina z nás skladuje nenositelné oblečení ve víře, že do něj zhubne, bude se někomu hodit, dostane se opět do módy...

Váha, a tím pádem i naše velikost, se v průběhu let mění natolik radikálně, že naše skříně kromě outfitů, které nám právě padnou, ukrývají "módní" kousky v dalších čtyřech velikostech.

TOP 5 VĚCÍ, KTERÉ HROMADÍME VE SKŘÍNÍCH

  • Džíny
  • Společenské oblečení
  • Topy
  • Sukně
  • Trička
Jedna z osmi žen dokonce nakupuje záměrně oblečení menší velikosti v naději, že do něj zhubne! A další extrém: dvě z deseti žen také přiznávají, že některé kousky oděvů ukládají na dno prádelníků, protože k nim mají citový vztah.
Některé z nás se zas nechtějí rozloučit s exkluzivními kousky, které byly "hříšně" drahé. Zapomeňte ale na to, že se vám narodí dcera, trendy módy se vrátí o padesát let zpět, a holčička bude nadšeně svršek oblékat!
Chápeme, že schované tričko, ve kterém jste zjistila, že jste těhotná, nepoužijete jako hadr na podlahu. Proč na něj ale koukat zbytek života ve skříni?
Hromadíte ve skříni oblečení, které nenosíte?
82,2%
17,8%
Děkujeme za Váš hlas!
1561 hlasů
339 hlasů

Psycholožka Linda Papadopulos říká: "Existuje mnoho důvodů, proč lidé schovávají své oděvy, které nebudou nosit, ale opečovávání šatníku, který přetéká velikostmi a styly, nebo modely, které nám už nesedí, je nesmysl.

Uvědomte si, jak by vyřazené oblečení pomohlo potřebným. Vzdávání se věcí pro charitativní účely je dobré. A věřte tomu, nebo ne, budete se hned cítit jako lepší člověk."

Autor: ema, lena