Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Boty značky Na vlastní nebezpečí: Modelkám huntují nohy

14. října 2011 | 14:02

Zelená, žlutá, modrá a rudá. Všemi barvami hrají nohy modelek, které chodí přehlídky během fashion weeků. Můžou za to celodenní tréninky choreografie na molech i mnohdy nenositelné boty z dílen předních návrhářů.

Modelky kromě šatů předvádí i doplňky jako jsou kabelky a boty. Když se divák podívá zblízka, jaké že boty mu módní značka nabízí, nestačí se divit. Při pohledu na zdevastované nohy modelek snad normální člověk ani o koupi vysokých podpatků nemůže ani uvažovat.

Modelky ale na vysokých podpatcích během tzv. fashion weeků, kdy se představují nové kolekce světových módních značek, chodí každý den celý měsíc v kuse. Není se pak čemu divit, že na konci mají nohy plné modřin, otlačenin a mozolů.

To bylo vidět i na přehlídce značky Louis Vuitton na jaro/léto 2012. Modelky se procházely volným a pomalým krokem oblečeny do kabátků a halenek pastelových barev. Nemohly chybět ani vysoké podpatky, které obula většina dívek. Často se ale stává, že modelkám nejsou přiděleny boty odpovídající velikosti jejich nohou. Při snaze vejít se do bot buď o číslo menších nebo naopak větších pak dochází k otlačeninám a odřeninám.

Podle slov jedné modelky, která se svěřila britskému deníku Daily Mail, jsou tyto praktiky běžné. "Když jsou boty větší, vycpáváme si špičky vatou, když naopak, musíme to přetrpět. Nejhorší ale je, že mi vždy vytrhají půlku vlasů při česání. Navíc na mole většinou musíme chodit rychle a to je pak těžké držet si balanc," dodala dvacetiletá australská modelka.

Autor: gam