Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Manuál krásy podle Sexu ve městě. Jaký jste typ?

7. září 2011 | 05:52

Chcete být šik, ale nevíte, která barva vám nejvíc sluší? Neumíte vybírat make-up ani přelivy na vlasy? Žádnou paniku! Zjistěte, jaký jste typ s hvězdami Sexu ve městě.

Je to velmi jednoduché. Stoupněte si na světle před zrcadlo a důkladně si prohlédněte svoje tělo. Soustřeďte se hlavně na barvu očí, vlasů (původní barvy) a pleti. Do jednoho ze čtyř níže uvedených typů pak snadno zapadnete. Zjistíte, které tóny vám lichotí a na něž byste měla raději zapomenout. Za moderní kousky, rtěnky a návštěvy kadeřníka pak můžete směle utrácet bez obav, že byste se spletla.

Jarní typ

Máte světlou pleť s nádechem do žluta, případně se zlatavým podtónem. Jste pihovatá, oči jsou modré, šedozelené nebo oříškově hnědé. Vlasy mají zlatavé či plavé zbarvení. Na sluníčku se většinou nejprve spálíte, ale časem vám kůže zhnědne.

Jarní typ: Sarah Jessica Parker
Autor: profimedia.cz
Stejně jako Carrey, tedy herečka Sarah Jessica Parker:

Vaše barvy: Krémová, vanilková, lososová, korálová, tyrkysová, žlutohnědá, pomněnková, fialková, medová. Jasné, zářivé tóny právě se probouzející přírody jsou pro vás to pravé. 

Líčení: Jste velmi něžný typ a potřebujete přirozený, jemný make-up ve světlé barvě nebo nažloutlé béžové. Oční stíny by měly být pastelové, zelené, žluté, růžové či světle modré, řasenka modrá či šedá. Na rty použijte lososovou nebo korálovou rtěnku.

Oblečení: Barvy teple pastelové.

Vlasy: Dopřejte jim maximálně zlatavý melír. Křiklavé, nápadné tóny raději nezkoušejte.

Letní typ: Kim Catrall
Autor: profimedia.cz
Letní typ

Máte narůžovělou či olivovou pleť. Oči jsou šedé, tmavě modré, modrozelené nebo hnědé. Když se nenalíčíte, vypadáte jako tuctová, šedá myška. Vaše pleť je docela citlivá, ale když to s opalováním nepřeženete, postupně získáte nádherný zlatohnědý odstín kůže. Vlasy mají nejčastěji světle hnědý, případně popelavě blonďatý odstín.

Stejně jako dračice Samantha, herečka Kim Catrall:

Vaše barvy: Béžová, šedá, hnědá, malinová, starorůžová, melounová, holubičí šeď, kouřová, mentolová, šedobéžová, bílá káva. V případě doplňků se důsledně vyhýbejte zlatým.

Líčení: Působíte chladně a tento typ si žádá velmi světlý odstín make-upu, jste-li tmavší typ pak béžové odstíny. Stíny sluší růžové, perleťově zelené či modrošedé i stříbřité. Řasenka je vhodná černá i šedá. Na rty se hodí perleťové, růžové či fialkové odstíny, dobrá je i melounová.

Oblečení: Je tlumené a míchané, např. starorůžová, šedá…

Vlasy: Nebojte se světlých melírů, kaštanové barvy, stříbřitých pramínků nebo popelavých tónů.

Podzimní typ: Cynthia Nixon
Autor: profimedia.cz
Podzimní typ

Máte bledou, nebo světlou pleť s broskvovým nádechem. Oči jsou nejčastěji oříškové či jasně zelenkavé. Vlasy vypadají jako podzimní příroda, střídají se v nich tóny medu, kaštanově hnědé i zrzavé. Vaše bledá pokožka na slunci trpí, velmi brzy zčervená.

Stejně jako Miranda v podání Cynthie Nixon:

Vaše barvy: Velbloudí srst, zlatohnědá, petrolejová, měděná, olivově zelená, petrolejová, světle fialová, lahvová, granátová, tomatová, skořicová, švestková. Barvy jsou syté, těžké.

Líčení: Vhodný make-up je zlatavý. Oční stíny medové, zlaté, khaki, tyrkysové. Řasenku můžete použít černou i hnědou, na rty meruňkové nebo červenohnědé tóny.

Oblečení: Volte v přírodních barvách.

Vlasy: Nejlépe v barvách spadaného podzimního listí, tedy různé měděné odstíny, tiziánová s náznakem do červené.

Zimní typ: Kristin Davis
Autor: profimedia.cz
Zimní typ

Máte pokožku s namodralým nádechem, jste velmi bledá. Nebo máte naopak pleť tmavou, s olivovým nádechem. Upoutáte tmavě modrýma, šedýma nebo temně hnědýma očima. Vlasy jsou buď tmavě hnědé, modročerné, nebo v tónech polárního stříbra. Bledé typy můžou mít na sluníčku potíže, tmavé si ho naopak maximálně užijí.

Stejně jako Charlotte, aneb herečka Kristin Davis:

Vaše barvy: Ledová, azurová, královská modř, ledově fialová, tyrkysová, smaragdová. Barvy jsou jasné, zářivé, ostré, až oči přecházejí. Představte si zkrátka zasněženou krajinu. Doplňky by měly být blyštivé a výrazné, chybu neuděláte s mohutnými náramky, masivními řetězy a kameny.  

Líčení: Působíte studeně a máte dvě varianty – Ledová královna a Španělka. Ledová královna by měla volit světlý, téměř bílý make-up, ohnivá Španělka prokoukne s béžovým . Stíny by měly být ledově modré, šedé, ale i ostatní „zmrzlé barvy“ a neutrální béžová nic nezkazí. Řasenka musí být černá. Rty vypadají pěkně červené nebo namalované studenými odstíny růžové a fialové.

Oblečení: Pro Ledové královny jsou barvy opět chladné jako zimní příroda. Španělkám sluší výrazné až neonové odstíny. A oba typy zbožňují kontrasty!

Vlasy: Zůstaňte u tmavého odstínu, maximálně laďte tóny do modra, borůvkova, ledového kaštanu. Jste-li přírodní blondýnka, příliš se neodklánějte od tónů polárního stříbra.

Vyberte si oblečení a líčení podle svého typu:


Postřehy a tipy pro vás připravily: vizážistka Petra Hrdličková a stylistka a vizážistka Dagmar Mazurová & Daf

Autor: Kateřina Pokorná, Alena Dušková, Kbak