Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Chcete šperky Jackie Kennedy? Můžete je mít!

  • Fotografie

    Fotogalerie

    1 fotografie

    13. srpna 2010 | 11:40

    I po letech obdivuje módní styl Jackie Kennedy mnoho módě oddaných lidí. Teď mají jedinečnou možnost vlastnit to, co kdysi ona. Za pár dní se totiž v Londýně bude konat aukce, při které se vydraží šperky, které paní prezidentová nosila k proslulým kostýmkům!

    Aukční dům Bonhams bude 15. srpna dražit její tři šperky z falešných perel a diamantů. A slibuje si od toho vysoké výdělky.

    Pekně drahá bižuterie

    K mání bude náhrdelník v ceně mezi dvaceti třemi tisíci (skoro půl miliónu korun) a čtyřiceti tisíci dolary (skoro tři čtvrtě miliónu korun).

    Od klipsnových náušnic, které na sobě měla bývalá americká první dáma jen jednou, se očekává, že budou vydraženy za patnáct tisíc (skoro tři sta tisíc korun) až dvacet čtyři tisíc dolarů (skoro půl miliónu korun).

    A na známý náhrdelník, jenž je tvořený třemi řadami perel, který Jackie nosila v době, kdy byla obdivovanou první dámou USA, se aukcionáři těší. Předpokládají, že za něj dostanou mezi čtyřiceti tisíci (skoro tři čtvrtě miliónů korun) a padesáti šesti tisíci dolary (skoro milion korun).

    Rychle vydělané peníze

    Zmíněné šperky v současné době vlastní britský soukromý majitel. Pokud bude aukce konaná za dva dny úspěšná, vydělá si během pár minut slušný balík peněz. Teď ale může jen doufat, že někdo bude obnošenou bižuterii vůbec chtít...

Autor: INT, mivr, amp
Diskuse ke článku
.