Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Sukně, které v zimě využijete? Vyberte si ty v midi délce

19. listopadu 2017 | 06:00

Pokud je vám stále zima a v chladných měsících se sukním vyhýbáte, máme pro vás řešení: sukně v délce do půli lýtek, neboli v midi délce. Spolu s teplými punčochami a kozačkami – pak nemá zima šanci!

Módní stylistka Ruth Šariska říká: „Midi délka není pro všechny, záleží zejména na materiálu a tvaru sukně. Širší střihy sluší hlavně vyšším ženám. Naopak zúženou midi sukni mohou nosit všechny ženy, protože tvaruje figuru. Dovolit si ji mohou i ženy menšího vzrůstu, a to s černými punčochami a lodičkami nebo balerínami tvarovanými do špičky, které prodlouží nohy. Ženy vyššího vzrůstu si k sukni mohou dovolit i tenisky.“

Na nošení midi sukně nemusíte však mít výšku modelky, délka sukně sahající do půli lýtek se hodí i pro menší a širší postavy, stačí vědět, jaký střih vybrat a jak ji nosit. Na výběr je hned několik střihů.

Skládaná, neboli plisovaná, midi sukně se hodí jak na běžné nošení, tak do společnosti, důležité je mít stále zvýrazněný pas, aby vaše postava nezanikla. Na den k ní oblékněte obyčejné tričko nebo rolák a podle své výšky pak volte obuv. Hodí se k ní i džínové bundičky nebo bombery. Do společnosti volte jednoznačně boty na podpatku a třeba halenku. Vyhněte se však těm širokým a nabíraným, ty by vám spolu se skládanou sukní přidaly kila navíc.

3783593:gallery:true:true

Pouzdrové sukně jsou zde pro všechny postavy. Vytvarují postavu, zvýrazní ženské křivky a opticky zúží pas. Aby sukně nevypadala příliš usedle, volte k ní klidně oversize kousky, jako je třeba velký svetr, a na nohy si klidně obujte tenisky. Asymetrické střihy jsou také skvělou volbou, jelikož zakryjí nedostatky, nebojte se je alespoň vyzkoušet.

Vyberte si sukni v naší fotogalerii:

 

Podívejte se na video, kde naleznete outfity s plisovanými sukněmi na zimu:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: youtube.com/Style Chanel/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová