Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!

  • 21. ledna 2017 | 06:00

    Ne každý módní kousek nosíte s oblibou. Jsou i takové, které se nenadýchaly čerstvého vzduchu už pěkně dlouho. V novém roce je proto na čase udělat velký úklid šatníku. Jedině tak budete připravena na žhavé novinky z jarních kolekcí. Proto už módní detox dál neoddalujte a s chutí se do něj vrhněte! A za odměnu si pak pořiďte nějaký nový trendy kousek.

  • To samé několikrát


    Máte v šatníku čtyři bílé košile, troje květované šaty a troje černé džíny? K téhle situaci jste nejspíš došla tak, že se vám onen typ oblečení líbil, ale úplně vám nesedl. A tak jste nakupovala a nakupovala… V závěru ale určitě nosíte jen jeden kousek a zbytek klonů je uložen hluboko ve skříni.

    Rada: Všechny podobné modely si vyzkoušejte a nechte si jen ten, v kterém se cítíte nejlépe.3218652:gallery:true:true
    Zleva: Blůza s proužky, Zara, 899 Kč
    Košile, Stradivarius, 499 Kč
    Viskózová košile, H&M, 599 Kč
    Pruhovaná bavlněná košile, Mango, 299 Kč

  • Nenošené kousky



    Téměř každá žena má alespoň nějaký kus oblečení, který si vzala za celou dobu jen jednou, nebo dokonce nikdy. Většinou k tomu dochází, když se rozhodnete k impulzivnímu nákupu ve slevách, kterým nejde odolat, pořídíte si super extravagantní kousek, zapřísáhnete se, že ho budete vážně nosit, nebo když vás kamarádka přemluví ke koupi něčeho, co vám sice sluší, ale rozhodně to není váš styl.

    Rada: Uspořádejte s kámoškami bazárek a podobné kousky si mezi sebou vyměňte. Bylo by škoda, aby módní poklady ležely smutně ve skříni. 3218653:gallery:true:true

    Zleva: Sametové šaty, Stradivarius, 499 Kč
    Vysoké kozačky na podpatku, Mohito, 899 Kč
    Vzorovaná halenka, Lindex, 499 Kč
    Stříbrná kotníčková obuv, Zara, 1599 Kč

  • Domácí strašáci



    Kdo by nemiloval vytahané tepláky a heboučké seprané maxitriko? Každý má podobné veterány doma, ale vězte, že i slušivé oblečení umí být pohodlné. Váš nový domácí úbor navíc ocení i partner, kterého pohled na vaše roztomilé pyžamko určitě příjemně naladí.

    Rada: Pořiďte si jen takové domácí oblečení, které vás nikde netlačí ani netáhne. S výběrem si proto dejte pořádně načas. 3218662:gallery:true:true

    Zleva: Růžové pyžamo se vzorem srdcí, Pieces Wonder, Zoot.cz, 1129 Kč
    Pruhované žerzejové pyžamo, Next, 505 Kč
    Dupačky pro dospělé, Teddy Pink, Skippy.cz, 1690 Kč
    Noční košile, F&F, 299 Kč
  • Duchové minulosti



    Na "vejšce" vám oblíbené džíny sedly jako ulité, ale je na čase si přiznat, že tyhle časy jsou nenávratně pryč. Zbavte se proto všech kousků, které už vám nesedí, dále všech, u kterých stále čekáte, že budou zase IN, a i těch, které jste přes rok ze skříně ani nevytáhla. Vězte, že se vám po nich stýskat rozhodně nebude. Vzpomínky jsou navíc uloženy úplně jinde než v odkazu vašich kalhot velikosti 36.

    Rada: U vyřazování starých pokladů se rozhodně pobavíte. Uspořádejte proto dívčí mejdan jako holky ze Sexu ve městě a hlasujte o tom, které kousky za uchování stojí a které už dávno ne.  3218655:gallery:true:true
  • Za zenitem



    Nemilosrdně se zbavte všeho oblečení a obuvi, které jsou nenávratně zničené. Je vám líto vyhodit cuckatý svetr, protože se může ještě skvěle hodit na chalupu? A v závěru si na venkově stejně oblečete úplně jiný kousek? Vězte, že všechny staré kalhoty, trička a bundy vám už nijak neposlouží, a pokud jsou vážně zničené, je zbytečné je zašívat, záplatovat nebo "odcuckovávat".

    Rada: Jestliže je oblečení ještě pěkné a vady na něm jsou jen nepatrné, pak ještě skvěle poslouží těm, kteří ho potřebují. Odevzdejte ho proto do sběrných kontejnerů na oblečení nebo ho přineste do azylových domů. Z očisty šatníku budete mít mimo jiné ještě skvělý pocit zadostiučinění.

    Video se připravuje ...
    Detox šatníku: Ejvi vyhodila Simoně ze skříně i její oblíbené kousky • VIDEO: Adam Balažovič


Autor: Natálie Hrdá
Diskuse ke článku
.