Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!

17. ledna 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Pro někoho jejich výskyt končí s obdobím puberty, jiní se ale trápí dál. Výskyt problémů už sice není tak intenzivní, ale občas se někde objeví nějaká ta nedokonalost. Co s tím?

Nejprve je potřeba si ujasnit fakta, nejedná se o pravé akné, jako jsme zažili v pubertě, jedná se spíš o občasný výskyt problematických partií, ať už se jedná o pupínky nebo hrubou kůži na obličeji. Zkrátka každá máme období, kdy se pleť chová všelijak, jen ne tak, jak očekáváme.

Co je příčinou?

Příčinou bývá stres, nezdravý životní styl a hormonální nerovnováha. Ale co s tím? Asi každá máme období, kdy máme před menstruací či vysadíme antikoncepci, a pleť si dělá, co chce. Jindy, přestože všude čteme, jak žít harmonicky, si rveme vlasy - nestíháme, potřebujeme toho ještě tolik udělat, ponocujeme, v rychlosti se sem tam nacpeme bagetou a spláchneme pohorkou čokoládou z automatu? A tohle vše se projeví na stavu pleti. Dát do pořádku to, co se nám vyrojilo na obličeji je občas nadlidský úkol. Náš životní styl a stravování se prostě na pleti projeví. 

Autor: Ryor

Nejprve začněte se správným čištěním

Nejdůležitější v rámci péče o pleť je její čištění, to říkáme i píšeme pořád. Ale nikoliv vodou. Kdo čistí pleť vodou, připravuje tak svou pleť o ochranný kožní film, který si pleť pracně vytváří. Tím pádem má pak pleť tendenci být suchá a pnout, v důsledku toho se začne rychle mastit.

Často slýcháme dotazy typu “Nevím, co mám za pleť, po umytí mne pne, ale současně mám i akné”. No aby ne!

Pleť krásně zahojí konopí

Po vyčištění pleti aplikujte Konopný korekční krém pro problematickou pleť. Jedná se o lehký hydratační krém, který obsahuje nejen vzácný kanabidiol (CBD), ovlivňující zásadní problémy pokožky, ale i hydratační látky jako kyselinu hyaluronovou a rostlinné ceramidy. A pozor! Tento krém pokožku zároveň i lehce zmatní.

Autor: Ryor

V období mrazů přidejte

Jak jsme psali výše, Konopný korekční krém pro problematickou pleť je lehký krém, a pokud mrzne, bude potřeba ho překrýt ještě ideálně Ochranným krémem na problematickou pleť nebo Výživným krémem s ceramidy.

Autor: Ryor

A pokud vás tento článek či zmíněné výrobky zaujaly, koukněte se na www.ryor.cz, kde najdete více informací a tipů, jak pečovat o svou pleť.

Autor: Ryor