Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nejčastější chyby, které děláme v zimní péči o pleť. Znáte je?

  • 11. ledna 2017 | 08:00

    I když si možná myslíte, že vaše kůže je v zimě v bezpečí, je tomu přesně naopak. I když je pokožka většinu času přikrytá vrstvami teplého oblečení, kvůli znečištěnému ovzduší a neustálému střídání teplot dostává opravdu zabrat.  Jak docílit zdravé pokožky a čemu se naopak vyvarovat?

  • Co dělat, aby vaše kůže v zimě netrpěla

    Autor: shutterstock.com

    Chladný a suchý vzduch dokáže provést s pokožkou hotové divy. Ve vzduchu je málo vlhkosti, kůže je vysušená, pne, nepříjemně svědí a kožní nemoci se zhoršují. V zimě pleť vyžaduje odlišnou péči než po zbytek roku. Aby vaše pleť vypadala svěže a mladistvě, vyvarujte se těmto nejčastějšim chybám!

  • Nedostatek tekutin

    Autor: Profimedia

    Také si myslíte, že na pitný režim je zapotřebí dbát jen v létě? Právě v zimě je lidské tělo mnohem náchylnější k dehydrataci. Chladné počasí nás nenutí doplňovat tekutiny a to má fatální vliv na naši pokožku - kůže je vysušená a šupinatá. Zapomeňte na kávu a raději se po ránu nakopněte sklenicí horké vody s citrónem. Během dne myslete na to, že musíte dostatečně pít – ideálně bylinné čaje a čistou vodu.

  • Horké lázně

    Autor: shutterstock.cm

    Teplá koupel dokonale prohřeje tělo a zklidní mysl. Na druhou stranu teplá voda z pokožky smývá ochranný film a kůže se tak stává k zimnímu počasí ještě citlivější. Pokud tedy můžete, dopřejte si relaxační lázeň večer, kdy už nikam nemusíte. Při přípravě koupele dbejte také na to, aby se teplota vody pohybovala v rozmezí 37° až 39°C, rozhodně se vyvarujte příliš horkých koupelí. Samotná koupel by měla trvat minimálně 20 minut, maximálně však 30 minut.

  • Žádná péče o rty a ruce

    Autor: iStock

    Spousta žen v zimě používá hutné rtěnky. Jenže obyčejná rtěnka či lesk na rty neumí zajistit potřebnou ochranu před mrazivým počasím. Proto mějte v kabelce oblíbený balzám na rty nebo klasickou vazelínu a natírejte rty pravidelně i několikrát denně. Stejnou pozornost věnujte i rukám. Kdykoli se chystáte jít ven, nezapomeňte na rukavice a ruce pravidelně krémujte.

  • Nesprávná výživa

    Autor: Shutterstock

    Pokožku musíte v zimě hydratovat a to nejen zvenku, ale i zevnitř organizmu. Pokud trpíte na vysušování, používejte zejména hydratační krémy a make-upy, které vaši pokožku spolehlivě ochrání. Pro výživu organizmu se pak doporučují používat vitamíny řady A, E a C. Pokud nejste příznivci vitamínů v tabletkách, doporučuje se zvýšená konzumace čerstvého ovoce a zeleniny, které blahodárně prospívá i vaší imunitě.

  • Nulová ochrana před sluncem

    Autor: Profimedia

    Sluneční ochrana v zimě je stejně důležitá jako v létě. Je fakt, že chladné dny a zatažená obloha v nás budí dojem, že sluneční paprsky nejsou tak intenzivní. Opak je ale pravdou. Chystáte-li se na dovolenou do horského střediska, určitě si do kufru přibalte i opalovací krém s UV filtry. Sluneční záření na horách je velice intenzivní a může způsobit i spáleniny kůže.

    Chcete se dozvědět více o zimních trendech? ZDE.



Autor: ks