Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejlepší zeštíhlující účesy všech dob: Vsaďte na optické klamy

  • Potřebujete opticky zeštíhlit obličej? Pomůže vám správný účes.
    26. března 2014 | 08:00

    Jste majitelkou kulatého obličeje, plných tváří a možná i dvojité bradičky? Opticky zeštíhlit obličej vám mohou pomoci správně upravené vlasy. Na účesu totiž opravdu záleží.

  • Ani dlouhé ani krátké


    Vlasy
    Autor: Shutterstock.com
    Příliš krátké vlasy zdůrazní každý nedostatek tváře, dlouhé zase utopí obličej. Ideálním zeštíhlujícím účesem je proto ten, kdy vlasy sahají minimálně pod bradu a maximálně na ramena. Skvělou volbou je proto mikádo, na které vsází také nejedna celebrita. Mikádo střižené do takzvané podkovy, kdy jsou vlasy u obličeje delší než na krku, dokáže opticky protáhnout tvář a pokud jej navíc sčešete asymetricky k jedné straně, ubere vám hned několik kil a prodlouží krk.
  • Ofinu jedině na stranu


    Vlasy
    Autor: Shutterstock.com
    Asymetrie hraje při zeštíhlování velkou roli. Širší a kulatější obličej nesnese klasickou rovně střiženou ofinu, sestříhaná patka je ovšem skvělé řešení. Délku ofiny přitom můžete nechat krátkou, nebo ji naopak střihnout jako dlouhou patku, kterou podle potřeby můžete vlnit nebo přichytit sponkou.
  • Rozhodně vrstvěte


    Vlasy
    Autor: Shutterstock.com
    Chcete-li zhubnout, rozhodně si nechte vlasy několika stupňovitě sestříhat a to ať je máte delší nebo jste zvolila kratší mikádo. Vrstvy přidávejte hlavně v oblasti lícních kostí a díky stylingu je upravte tak, aby měly viditelnou strukturu. Naopak na kulmu zapomeňte, vlny ve vlasech by vám kila jen přidaly.
  • Vybarvěte se


    Vlasy
    Autor: Shutterstock.com
    Barva vlasů hraje důležitou roli, pokud chcete obličej opticky zúžit. Obecně se dá říci, že příliš světlé tóny kila přidávají, ale neprospívají ani příliš tmavé barvy. Odstín byste měla volit nanejvýše o dva odstíny světlejší nebo o jeden odstín tmavší, než je vaše přirozená barva. Ideální jsou proto odstíny medu, kaštanové tóny a zlatavě hnědé odstíny. Ideální je také vrstvení barev, které je ovšem jemnější a lépe se prolíná než klasické melíry.

Klíčová slova:  účes, optický klam