Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Toužíte po změně? 6 účesů, díky kterým omládnete o několik let

  • ..
    18. dubna 2023 | 06:00

    Chcete omládnout hned o několik let? Není třeba utrácet tisíce za bolestivé plastické operace. Stačí se nechat ostříhat! Vyzkoušejte jeden z těchto trendy účesů a dodejte svým vlasům mladistvý a svěží nádech.

    Potřebujete svým vlasům vdechnout nový život? Inspirací pro vás může být těchto šest trendy účesů, díky kterým omládnete hned o několik let. Inspirujte se!

  • Nesmrtelné mikádo

    Pokud vaše vlasy s přibývajícím věkem ztrácí hustotu, jasnou volbou je mikádo. Díky lehce delším předním vlasům a celkově zkrácené délce získáte objem, kratší účes vám dodá mladistvý šarm a jiskru. Mikádo navíc opticky prodlouží váš obličej. Tento střih dokáže vyvýšit lícní kosti i čelist a povadlejší kůže se tak opticky téměř vytratí. Dejte si však pozor v případě, že máte kulatý obličej. Mikádo by nemělo být sestříháno směrem dovnitř. 

    VIDEO: Jak si vytvořit krásné účesy pomocí jedné trojkulmy?

    Video se připravuje ...
    Jak si vytvořit krásné účesy pomocí jedné trojkulmy • VIDEO: Kristýna Juřicová

  • Stylový rozcuch

    Kratší vrstvený střih dodá vlasům objem a pružnost a vám zaručí vitální vzhled. Ideální délka je zhruba do půlky krku. Tento střapatý sestřih dokáže zakrýt pohublý obličej. Nejen, že zvládne odpoutat pozornost, ale také opticky lehce rozšiřuje, což zmírní viditelnost vašich vrásek. Dejte si ale pozor na to, aby vlasy po stranách nebyly výrazně kratší, než vlasy vzadu. Vznikl by tak starý rockerský účes, který by vám roky naopak přidal.

  • Vrstvení

    Nesestříhané dlouhé vlasy jednotné délky jsou sice znakem mládí, ale opravdu jen do určitého věku. Když se svých dlouhých vlasů nechcete vzdát, nechte si je sestříhat. Pokud máte i po čtyřicítce husté vlasy, nechte si je postupně sestříhat zhruba od brady po klíční kosti a zbylé vlasy nechte v jedné délce. Vlasy můžete vyžehlit nebo konce navlnit pomocí kulmy.  Měkké vrstvy podél obličeje odpoutají pozornost od drobných vrásek a nedostatků pleti. Na co si ale dejte pozor? Příliš sestříhané vlasy, které začínají už od lícních kostí a navíc ještě směřují k obličeji, vaše vrásky ještě zvýrazní.

  • Decentní patka

    Prostříhaná a ledabylá patka by měla začínat zhruba na úrovni obočí a končit u lícních kostí. Vlasy můžete nechat rozpuštěné nebo je splést do copu či volného culíku. Nejenže ofina zvládne zamaskovat vrásky na čele, ale také vytváří iluzi mladistvé plnosti pleti. Navíc tento typ ofiny můžete zkombinovat s již zmiňovanými omlazujícími účesy a znásobit tak efekt. Vyvarujte se rovně střiženým hustým ofinám, které naopak roky přidávají. Také pamatujte, že ideální ofina by měla končit minimálně u obočí.

  • Nebojte se to zkrátit

    Pokud jste vždycky toužili po krátkých vlasech, ale neměli jste odvahu je ostříhat, teď je ta správná chvíle! Krátší účesy totiž ubírají na věku, působí mladistvě a hravě. Trendy sestřih pixie cut by vám tak rozhodně neměl uniknout. Vlasy jsou na krku a po stranách krátké a v horní části o něco delší. Díky tomu si vlasy můžete upravit hned několika způsoby - můžete je uhladit, rozcuchat, sčesat na bok. Kratší vlasy bývají občas náročnější na úpravu. Pokud nemají svůj den, musíte si s nimi opravdu pohrát, abyste docílili požadovaného tvaru. 

  • Hravé vlny

    Máte vlny? Přiznejte je! Zapomeňte na všechny žehličky a kulmy a dejte svým vlasům svobodu. Vlny a kudrliny dodávají vlasům objem a tvar, vypadají mladistvě, svěže a hravě. Výhodou navíc je, že s nimi zas není tolik práce. Kolikrát stačí, když ráno vstanete, vlasy jemně prohrábnete a účes je na světě. 

    Přípravky pro krásné a zdravé vlasy najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.