Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Saténové babí léto: Vyšperkujte svou ložnici stylovým povlečením

Oblékněte ložnici do podzimních tonů.
11. září 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Po mimořádně horkém létu se o slovo pomalu hlásí podzim. I když je počasí prozatím příjemné, za pár týdnů budeme muset z hloubi skříní vytáhnout nejen podzimní bundy a kabáty, ale také teplejší přikrývky, na které jsme ještě před měsícem neměli ani pomyšlení. A výměna tenkých letních dek za hřejivější podzimní peřiny je skvělou příležitostí pro pořízení nového povlečení.

Spánkem strávíme přibližně čtvrtinu života, a tak by prostředí, v němž spíme, odpočíváme a relaxujeme, mělo být příjemné a harmonické. Jedním z dominantních prvků, které utvářejí celkový vzhled ložnice, je i povlečení, a proto bychom si na jeho výběru měli dát záležet, abychom se v našem nočním útočišti cítili co nejlépe.

Design ale není jediná věc, na niž bychom se při nákupu ložního prádla měli soustředit, neméně důležitý je také materiál a zpracování, protože v peřinách přeci jen trávíme podstatnou část dne. Povlečení by proto v ideálním případě mělo být z přírodních a prodyšných materiálů, které budou příjemné na dotek a zároveň dovolí pokožce během spánku dýchat, aby se mohla správně regenerovat.

Bavlněný satén je prodyšný a příjemný na dotek.
Autor: SCANquilt

Není satén jako satén, pátrejte po bavlněném

Hledáte-li povlečení, které bude v ložnici skvěle vypadat, ale zároveň bude pohodlné a nenáročné na údržbu, vyzkoušejte bavlněný satén. Ten je mezi spáči stále oblíbenější, protože jde o materiál, který je prodyšný a zároveň skvěle pohlcuje vlhkost. Jde o tkaninu, která je příjemně hladká na dotek a jemně lesklá na pohled. Kromě toho bavlněný satén nevyžaduje nijak náročnou údržbu – když se správně usuší, nepotřebuje žehlení.

Proto se vyplatí dát bavlněnému saténu šanci. Pozor, tento přírodní materiál může být kvůli názvu zaměněn za satén polyesterový. Ten obsahuje nižší (případně žádný) podíl bavlny, bývá zpravidla lesklejší, více klouže a příliš nehřeje, proto může být dobrým společníkem během léta, ale ne během chladnějších měsíců. Rozdíl mezi oběma druhy saténu je zkrátka zřejmý na první pohled i dotek.

Povlečení z bavlněného saténu nevyžaduje žehlení.
Autor: SCANquilt

Atraktivní vzory i precizní zpracování

Ti, kteří v ložnici fandí výrazným vzorům, najdou svého favorita v kategorii povlečení SATÉN DESIGN. Toto ložní prádlo je mimořádně jemné díky spojení luxusní saténové tkaniny a nejjemnějších přízí z dlouhovlákné česané bavlny, a tak je těžké mu odolat. A na své si přijdou příznivci výraznějších květinových motivů i minimalistických vzorů v tlumených odstínech.

Povlečení z nežehlivého SATÉNU PLUS patří k tomu nejkvalitnějšímu materiálu, který si lze během spánku dopřát. Vysoce kvalitní hladká atlasová tkanina z dlouhovlákné česané bavlny vytváří jemný přirozený lesk. A speciální úprava zajišťuje nejvyšší schopnost regenerace vláken po vyprání, proto toto ložní povlečení nevyžaduje při sušení v závěsu žádné žehlení.