Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Trendy svetry, roláky a kardigany: Jaké seženete právě teď v obchodech

15. září 2017 | 06:00

Chladná rána i večery jsou opět tu. Udržet se v teple, obzvlášť po horkých letních dnech, není jednoduché. Usnadněte si to za pomoci teplého svetru. Výběr je letos opravdu velký.

Letošní podzimní kolekce vás nadchnou zajímavými střihy. Obchody jsou totiž plné svetrů s volánky, šněrování a rozšířenými rukávy. Pokud si tedy čas od času postesknete po uvolněné módě 70. let, směle do nich!

I když se nejedná o nadčasové kousky, alespoň jeden módní svetr byste si letos měla pořídit. Ideálně v červené barvě, která je hitem letošního podzimu! Vedle ovšem nešlápnete ani s hořčičně žlutou, nebo královsky modrou. V podzimních kolekcích najdete také něžně pudrové odstíny a vínové.

Jaké svetry momentálně najdete v obchodech? Podívejte se do galerie:

Rolák je klasika

Můžeme vás uklidnit, že v obchodech seženete i nestárnoucí kousky, které jsou pořád IN, jako například roláky. ani u nich se nebojte barev. V červené vypadají naprosto dokonale. Na špici se stále drží také delší kardigany, které snadno obléknete pod bundu či kabát. Kardigan by rozhodně neměl chybět v žádném šatníku a je lepší ho volit v neutrální černé nebo šedé barvě, aby ladil ke všemu. Chcete-li vykouzlit siluetu, přepásejte jej v pase páskem.

Investujte do kvality

Pokud si chcete pořídit opravdu kvalitní a příjemný svetr, který navíc vydrží léta, zaměřte se na materiálové složení. Takový svetr by měl obsahovat alespoň 50 procent kašmíru. Vyplatí se koupit ho opět  v klasické barvě, pak půjde užít kdykoliv a s čímkoliv, proto se rozhodujte mezi černou, šedou a béžovou.

Co ke stylovému svetru? Džíny s ohrnutými nohavicemi! Jak vypadají nejlépe se dozvíte ve videu:

Video se připravuje ...
3 způsoby, jak si ohrnout nohavice! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová