Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jaké boty budou v módě na podzim? Ty, kterých si každý všimne!

23. srpna 2017 | 06:00

Chladnější dny jsou tu, a tak je na čase pomalu zandat sandálky a pořídit si stylové podzimní boty. Podívejte se, které budou letos opravdovým hitem a které trendy z loňského podzimu s námi ještě chvíli zůstanou.

Tak jako loni, jsou i letos hitem boty s vysokou podrážkou, a to zejména mokasíny a polobotky. Oblíbené jsou stále také vysoké kozačky nad kolena a boty lakované. Klasické podzimní barvy jako béžovou, hnědou, vínovou a khaki navíc letos doplní barvy metalické, a dokonce i modré, fialové a červené.

Vybírat můžete zejména z mnoha materiálů. Nejvíc budou frčet boty sametové, které vytvářejí různé odlesky. Zdobnosti se meze nekladou, na obuvi najdeme mnoho výšivek a také cvočky, které působí drsnějším dojmem. Často narazíte i na boty, které se třpytí.

Reserved
Autor: archiv firem

Chybět nebude ani kožešina, která se objevuje zejména v podobě bambulek na mokasínách nebo jako vykukující výplň tenisek.

V žádném obchodě nechybějí boty elastické, které hravě natáhnete na nohu, a jejichž vršek tak splyne s vaším lýtkem. Takové boty se skvěle hodí k sukním a šatům. Tyto boty mohou vypadat poněkud zvláštně, jelikož jejich vršek působí jako ponožka, ale nebojte se jich. Vyzkoušejte si je a uvidíte, že na noze vypadají opravdu parádně.

Chybu však neuděláte ani s klasickými kotníčkovými botami, tzv. chelsea boots, které z módy nevyjdou snad nikdy. Zvolit můžete ty na podpatku i bez. 

Podívejte se na video, kde vám představíme několik typů chelsea boots!

Video se připravuje ...
Styl od A do Z: Chelsea neboli perka mají několik podob. Našly jsme je pro vás! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová