Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Módní trendy, které se pořád vracejí! Zvonáče, vysoký pas a obojek na krk

  • 2. listopadu 2016 | 06:00

    Co je staré, rozhodně není out! Před deseti lety jsme se možná smály fotce, na které měla naše maminka lacláče a křiklavě barevné tričko, dnes je ale retro oblečení opět v módě. A je už více než jasné, že pár vybraných kousků se bude na módní výsluní vracet donekonečna. Které to jsou?

  • Zvonáče

    Jedním z nejvýraznějších trendů, které se pořád cyklicky vracejí, jsou jednoznačně zvonáče. Před patnácti lety jsme si ani jedna z nás nedokázala představit, že se za pár let budeme soukat do mrkváčů. A teď, když je to přesně naopak, se zvonáče znovu vracejí na scénu. Jejich zrození však přišlo už v 70. letech. Mezi nejslavnější nositele tehdy patřili všichni členové skupiny ABBA.

    Asos.com, cca 600 Kč
    Autor: archiv firem
  • Vysoký pas

    A u kalhot ještě chvilku zůstaneme. Dalším trendem, který bude náš šatník doprovázet snad navěky, jsou kalhoty s vysokým pasem. Ještě donedávna byly největším hitem bokovky, ale po letech to chtělo zase něco pohodlnějšího a praktičtějšího. Takže žádná zima na záda ani vylézající špíčky už zase nehrozí! Džíny s vysokým pasem jsou navíc tak dominantní, že k nim stačí obléknout jednoduché tričko nebo halenku a skvělý outfit je na světě.

    Asos.com, cca 1200 Kč
    Autor: archiv firem

  • Lacláče

    A do třetice všeho dobrého přicházejí lacláče, které nám ještě nedávno přišly k smíchu. A dnes? Pomalu, ale jistě se znovu vracejí do regálů obchodů i do našich šatníků. Není to sice žádný super sexy kousek, ale sportovně ležérní styl je čím dál oblíbenější, lacláče s ním dokonale korespondují. Stačí pod ně obléknout obyčejné jednobarevné tričko a je to!

    Promod, 1399 Kč
    Autor: archiv firem
  • Geometrické vzory

    Co se týče vzorů, proužky, puntíky a květiny jsou naprostá klasika, která se na delší dobu nikdy neodmlčí. Ovšem velké a barevné geometrické vzory typické pro 60. léta mají vždy delší pauzu, než se zase dostanou na přehlídková mola a následně do obchodů. A právě teď jsou zpět. Staré dobré šedesátky zkrátka milujeme!

    Different.cz, 2024 Kč
    Autor: archiv firem

  • Boty do špičky

    A přicházejí na řadu doplňky. Jedním z typických cyklických trendů jsou rozhodně boty do špičky. Špičaté boty se poprvé objevily v 60. letech a od té doby se pravidelně vracejí do našich botníků. Ať už jsou to lodičky, kozačky nebo třeba balerínky, se všemi teď sklidíte velký úspěch.

    Mango, 999 Kč
    Autor: archiv firem
  • Velké sluneční brýle

    V 70. i 80. letech byly absolutním hitem takzvané muší brýle, které zakrývaly poměrně velkou část obličeje. Následně je vystřídaly úzké sluneční brýle, po nich oblíbené pilotky a teď jsou pořádně velké obroučky zase trendy! Pokud máte doma nějaké, které jste nosila už před lety, neváhejte je oprášit a znovu v nich dělat parádu!

    Mango, 599 Kč
    Autor: archiv firem
  • Obojek na krk

    Pamatujete si na rebelské náhrdelníky zvané choker, které obepínaly krk? Tak ty jsou právě teď žhavým hitem. Můžete si pořídit sametový s nápadným kamenem, tenkou stuhu nebo třeba elegantní perlový.

    Asos.com, 600 Kč
    Autor: archiv firem

Diskuse ke článku
.