Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Toužíte po změně? Víme, jaký účes je pro vás ten pravý!

  • 24. října 2016 | 10:00

    Milujete změnu a nejčastěji experimentujete právě s vašimi účesy. Chcete jít jednoduše s dobou. Ne vždy se ale váš vytoužený sestřih setká s vaší představou a obdivem okolí. Jedním z důvodů může být i nevhodně zvolený účes pro typ vašeho obličeje. Poradíme vám, jakým účesům se raději vyhněte a které naopak nenechají nikoho chladným.

  • Jaký tvar obličeje mám?

    Autor: Shutterstock

    Abyste se vždy správně rozhodla pro vhodný účes, musíte znát tvar svého obličeje. Pokud si nejste naprosto jistá, máme pro vás jednoduchý trik, jak tvar obličeje ověřit. Sčesejte si vlasy dozadu a pevně je stáhněte, jestliže máte ofinu, přichytněte ji sponkami nebo použijte čelenku. Obličej by měl být naprosto volný a neměly by do něj padat žádné prameny vlasů. Stoupněte si k zrcadlu a zkuste obkreslit tvar vašeho obličeje na zrcadlo. Použijte k tomu konturovací tužku, rtěnku, nebo cokoli, co budete mít po ruce a půjde ze zrcadla snadno smýt. Nyní máte jasno.

  • Oválný obličej

    Zpěvačka Rita Ora
    Autor: Profimedia.cz

    Jestliže vám při měření obličeje vyšel typ oválný, můžete se jednoznačně radovat. Nemusíte tápat v mlhách a vybírat z omezeného portfolia účesů, které budou vašemu obličeji lichotit. Oválný obličej je obecně považován za ideální tvar obličeje, kterému sluší téměř všechny typy účesů. Jestliže jste se do teď držela při zemi, zkuste experimentovat. Nebojte se asymetrie, vln, zvlněných mikád s ofinkou. Nemusíte se omezovat na jednu délku. Dlouhé vlasy sestříhejte, vyzkoušejte patku, nebo vaše vlasy hoďte na bok. Nic nebude špatně, dokonce ani vyčesaný culík ne. 

  • Kulatý obličej

    Herečka a zpěvačka Selena Gomez
    Autor: ČTK

    Protože se s kulatým obličejem potýkáte už od narození, tak jistě víte, že je třeba ho lehce protáhnout. K tomu jsou ideální polodlouhé či dlouhé vlasy nejlépe s pěšinkou uprostřed. Vlasy nechte volně splývat a nijak je nevlňte. V případě polodlouhých účesů a mikád vždy stříhejte vlasy více pod bradu, aby se vám obličej prodloužil. Účes k ramenům může být i pěkně sestříhaný a vrstvený. Mikádu u kulatého obličeje dodá šmrnc i delší patka, která opět protáhne tvar obličeje. Přívrženkyně krátkých vlasů si ale nemusí zoufat. Pokud jste nositelkou tohoto typu obličeje, tak se vyhněte krátkým vyžehleným střihům. Ty pro vás nejsou příliš lichotivé. Krátké účesy pro kulatý obličej by měly být objemné na temeni a uhlazené po stranách. 

  • Srdcovitý obličej

    Herečka Halle Berry
    Autor: Profimedia.cz

    S trojúhelníkovitým nebo také s obličejem ve tvaru srdce byste se měla snažit odvést pozornost od úzké a špičaté brady a celkově se snažit tento rys obličeje zjemnit. Z krátkých střihů je skvělou volbou rošťácký pixie cut, který svou veškerou pozornost soustředí do rozcuchaných vlasů na temeni a zároveň obličej krásně ohraničí a prodlouží. Ke krátkým střihům, polodlouhým i dlouhým vám bude parádně sedět ofina. Ta skryje čelo a rozbije dojem trojúhelníkového obličeje. V případě mikádo by ženy se srdcovitým obličejem měly nechat spadat prameny vlasů až pod bradu, kterou tím opět zjemní. Ideálním typem mikáda je pak již legendární podkova. Tedy vlasy se postupně svažují od nejkratších v zátylku po ty nejdelší u brady. V žádném případě se nebojte ani zvlněným polodlouhým i dlouhým účesů. Tomuto typu obličeje vlny sluší. Ženy, které si potrpí na dlouhou hřívu mohou vybírat mezi dlouhými rovně střiženými vlasy, sestříhanými vlasy, kdy jednotlivé prameny mohou volně spadat do obličeje, ale i rovnou či vzdušnou ofinkou. Vždy ale volte pěšinku na boku hlavy nikoliv uprostřed. 

  • Hranatý obličej

    Herečka Lea Michele
    Autor: profimedia.cz

    Pokud jste si ověřila, že váš obličej má hranatý tvar, poradíme vám, jakému účesu se naprosto vyhnout. Jedná se o rovně zakončený polodlouhý účes s pěšinkou uprostřed, nebo s rovně střiženou ofinkou. Máte podobný střih na hlavě? Zkuste z něj s pomocí kadeřnice vykouzlit originální asymetrii s pěšinkou na straně. Účes opticky zjemní hranatý tvar obličeje. Také se nemusíte bránit jemným vlnám okolo obličeje či stupňovitě sestříhaným účesům. 

Autor: elm