Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

6 typů kabátů, které jsou letos hit! Zavinovací, pánský styl nebo britská kostka

  • 12. října 2016 | 06:00

    Stejně jako loni, tak i letos z krátkých rukávů přeskakujeme rovnou do hřejivých svetrů a kabátů. A tak je na čase udělat si jasno v tom, jaké kabáty jsou letos v kurzu. Některé byly trendy už loni, jiné se zase po letech opět vyšplhaly na výsluní.

  • Zavinovací kabáty

    Pokud jste loni podlehla žhavému trendu v podobě zavinovacího kabátu, dobře jste udělala. Nosí se totiž i letos. Stejně jako loni nejvíce frčí v šedém provedení a letos nově také v odstínu velbloudí srsti. Zavinovací kabátek může končit těsně pod zadkem, ale klidně také sahat až ke kotníkům. Záleží na tom, v čem se cítíte nejlépe. Žádný jiný kabát vám tak dobře nevytvaruje postavu. Pásek vám opticky zúží pas a dá vyniknout ňadrům a bokům.

    H&M, 1999 Kč
    Autor: archiv firem

  • Britská kostka

    Klasika, kterou máme všichni spojenou s britskými ostrovy, se vrací zpět na mola i do módních obchodů. A nejvíce se nadčasová kostka odrazila právě na kabátech. Ty si získají jak romantické duše, tak i rockové duše. V kombinaci s úzkými džíny a koženými perky vypadá naprosto nejlépe!

    Reserved, 2299 Kč
    Autor: archiv firem
  • Parka

    Volnočasová parka se drží mezi módními trendy už několikátou sezonu. Pro podzimní plískanice je jako stvořená. Díky dostatečné délce a kapuci budete na procházce městem, v přírodě i na cestě do práce vždy v teple a suchu. Nejoblíbenější je stále khaki provedení, které letos můžete oživit barevným kožíškem nebo stylovými nášivkami.

    Asos.com, cca 1500 Kč
    Autor: archiv firem

  • Prodloužený bomber

    Bomber letos absolutně převálcoval všechny ostatní bundičky, dokonce vyhodil z dlouhodobého prvního místa i klasický kožený křivák. Ale krátká bunda není na chladný podzim, natož zimu nic moc. A proto se velkým hitem stal prodloužený a zateplený bomber. Seženete ho nejčastěji v khaki nebo černé barvě. Počítejte však s tím, že "pytlovitý" tvar, který je dole zúžený gumou, nelichotí každé postavě.

    Asos.com, cca 1000 Kč
    Autor: archiv firem
  • Pánský styl

    Rovný střih je snad ještě více trendy než loni. Inspirace pánským šatníkem je zkrátka stále populárnější. Nezapomeňte si k jednoduchému kabátu bez límce pořídit maxišálu nebo pod něj noste rolák. Na rozdíl od dlouhého bomberu jsou rovné střihy ke každé postavě poměrně milosrdné. Navíc pod takový kabát leccos schováte.

    H&M, 1799 Kč
    Autor: archiv firem

  • Vojenský styl

    Novinkou na módním trhu jsou letos kabáty inspirované vojenskou uniformou. Typické jsou pro ně dvě řady kovových knoflíků, nápadné klopy a zdobení na ramenou. Připomínají nadčasové trenčkoty, jen jsou mnohem teplejší a nemají pásek. Nejčastěji seženete vojenský kabátek v tmavě modrém provedení, které se snadno kombinuje a lichotí postavě.

    Asos.com, cca 3500 Kč
    Autor: archiv firem

    Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!

Klíčová slova:  trendy, móda, oblečení, podzim, zima
Diskuse ke článku
.