Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Podzimní trendy v barvení vlasů: V kurzu jsou pšeničná blond, odrosty a světlé konečky!

  • 24. září 2016 | 06:00

    S příchodem podzimu je na čase pozměnit nejen šatník, ale i účes, respektive barvu vlasů. V následujících měsících nehrozí, že by byly vaše vlasy denně vystaveny paprskům slunce nebo denně chlorované vodě, a tak se podzim nese v duchu nových barvicích trendů. Který si vyberete?

  • Rose gold blond

    Jak vypadá? Nová technika barvení spočívá v tom, že obličej vám rámují velmi světlé pramínky, které ho projasní. Nahoře u pěšinky jsou vlasy o několik odstínů tmavší a směrem ke konečkům se zesvětlují. Jednou z prvních nositelek žhavého trendu je herečka Margot Robbie, která má teplý tón pleti. Právě tomu tato technika nejvíce sluší. Nejčastěji používanými odstíny jsou karamelový, zlatavý a velmi často i jemně narůžovělý.

    Margot Robbie
    Autor: profimedia.cz
  • Wheat blond

    Pšeničná blond je univerzální odstín, který podle vlasových odborníků sluší všem typům žen. Výsledný efekt je totiž tvořen spojením různých odstínů, které se dají všemožně kombinovat. Největší roli hraje béžová se zlatavou. Šikovný kadeřník by vám měl namíchat správný mix odstínů, který pro vás bude jako stvořený. Modelka Cara Delevingne už pšeničnou blond nosí a opravdu jí sluší! Počítejte ovšem s tím, že tento odstín má tendenci přidávat roky navíc.

    Cara Delevingne
    Autor: profimedia.cz
  • Exposed roots

    O tom, že rozhodně není blond jako blond, máme jasno. Další žhavý trend je totiž opět pro blondýnky. A odborníci se shodují na tom, že právě tato blond technika barvení je v současné době ze všech nejoblíbenější. Je to především kvůli tomu, že oproti pšeničné blond omlazuje. Spočívá v elegantním přiznání drobných odrostů, od kterých se vlasy směrem dolů zesvětlují. Díky tomu, že odrosty jsou v tomto případě předností, si nemusíte barvit vlasy tak často. Tento způsob je tedy i velmi pohodlný, především pro ženy, které nestíhají každé tři týdny návštěvu kadeřnice. Hlavní roli v této technice hrají zlatavé a medové tóny, které sluší všem ženám bez rozdílu typu pleti nebo barvy očí.

    Blake Lively
    Autor: profimedia.cz
  • Illuminated copper red

    Na své si samozřejmě přijdou i rudovlásky. Právě teď je velkým hitem zářivá a lehce prosvětlená rudá hříva. Lesklá měděná barva vypadá šťavnatě a luxusně. Intenzitu prosvětlení by měl každý vlasový specialista odhadnout své klientce na míru. Některým typům více sedne temnější měděná s jemnými odlesky, které připomínají odrážející se paprsky slunce, jiným zase provokativní rudá s téměř blond odlesky.

    Christina Hendricks
    Autor: profimedia.cz
  • Progressive roots

    V neposlední řadě samozřejmě přicházejí i trendy barvy pro brunetky. Jednou z oblíbených technik je aktuálně tato, která se zaměřuje na kořínky a konečky vlasů. Právě tam je barva nejintenzivnější. Délky vlasů jsou jemně zesvětleny, aby kořínky a konečky co nejvíce vynikly. I když vám to možná přijde extravagantní, jedná se o jeden z nejpřirozenějších vzhledů barvených vlasů.

    Emma Watson
    Autor: profimedia.cz
  • Dark chocolate caramel

    Tmavý čokoládový karamel – to je název posledního podzimního trendu v barvení vlasů. Základem jsou tmavě hnědé vlasy, které se v koncích nenápadně zesvětlují právě do odstínu karamelu. Barva nejlépe vynikne na natočených vlasech – stejně jako je nosí Sofia Vergara. Pokud jste světlejší typ, klidně se po poradě se svým kadeřníkem můžete trochu odvázat a konce ještě více zesvětlit.

    Sofia Vergara patří mezi ženy, které nestárnou.
    Autor: profimedia.cz

Diskuse ke článku
.