Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Trendy boty na začátek podzimu: Módní revoluce se nekoná, frčí loňské kousky!

31. srpna 2016 | 06:00

Jestli jste si pořídila nové botky loni, zcela jistě je unosíte i letos na podzim, protože trendy se nijak výrazně nezměnily. Alespoň v první vlně podzimních bot na nás čeká opět klasika v podobě kotníkových chelsea, lesklých mokasín a stylových tenisek.

Ani letos neovládnou podzimní botníky pestré barvy, které kralují na jaře a v létě. V obchodech i letos na podzim narazíte na klasické barvy spadaného listí v podobě hnědé, béžové, šedé a vínové a samozřejmě na černou. Kromě kůže, koženky a semiše budou velkým hitem lesklé boty, které už se trochu nosily loni. Letos "lakovky" opravdu bodují.

O něco více než loni se letos do módních regálů dostaly boty s masivními podrážkami a širokými podpatky. Pokud jste milovnicí ostrých špiček a jehlových podpatků, asi z aktuální kolekce nebudete mít příliš radost. Od elegance a jemnosti se totiž letos opravdu ustupuje. Opět se v módě odráží snaha o genderovou vyváženost, jako tomu bylo při zvolení dvou barev roku – růžové a modré.

Rozhodně se však nemusíte bát, že teď musíte schovat všechny oblíbené šaty a chodit oblékaná jako váš muž. Ženské kousky na vás v obchodech také čekají. Ať už se jedná o kotníčkové boty na pohodlném širším podpatku nebo o lakované mokasínky s nízkým podpatkem.

Aktuální trendy v obuvi najdete v naší fotogalerii: