Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
 
8. 6. - 10. 6. Kupte si podprsenku se slevou až 20 %
 

Nezanedbávejte výběr podprsenky: Špatná velikost ohrožuje vaše zdraví!

Video se připravuje ...
Nezanedbávejte výběr podprsenky: Špatná velikost ohrožuje vaše zdraví!
VIDEO: Petr Cífka/BPŽ
3. června 2018 | 06:00

To, že vám přetékají ňadra nebo se ramínka nepříjemně zařezávají do kůže, je jen malá daň za to, že jste si vybrala špatnou velikost podprsenky. Jaké zdravotní potíže může způsobit taková špatně zvolená podprsenka?

V první řadě koukejte na materiál. Některé levné podprsenky jsou z neprodyšných látek a mohou způsobovat ekzémy, opruzeniny i alergické reakce. Již jen z tohoto důvodu se vyplatí si za podprsenku připlatit.

Když už jste vybrala tu pravou, zamiřte do kabinky, tam si podprsenku pořádně vyzkoušejte. Koukejte zejména na velikost košíčku. Prsa by vám neměla přetékat, to je totiž znamení, že máte příliš malý košíček. Problém nastává i s malým obvodem podprsenky, ten majitelku doslova utlačuje a omezuje jí průchod lymfatických cest.

Nezanedbejte ani utažení ramínek. Příliš utažená ramínka, která se zařezávají, nejen mohou způsobit otlaky, ale i mají vliv na držení těla. Po čase vás mohou začít bolet záda i hlava.

Ramínka však nemusí být vždy utažená, aby hrozily zdravotní problémy. Může se jednat i o příliš volný obvod podprsenky, která se kvůli tomu posouvá nahoru. Košíčky neposkytují ňadrům správnou oporu. Ramínka se totiž pak zarývají do ramen.

Správná velikost napomáhá k pěkně vytvarované postavě, zároveň vám v ní bude i pohodlněji a nebudete se těšit, až podprsenku konečně doma sundáte. Některé zásady správného výběru podprsenky můžete vidět i v našem videu:

Video se připravuje ...
Nezanedbávejte výběr podprsenky: Špatná velikost ohrožuje vaše zdraví! • VIDEO: Petr Cífka/BPŽ

Zapojte se do Podprsenkové revoluce. Ve dnech 8. až 10. 6. jsme pro vás připravily skvělou nákupní akci. Ve vybraných obchodech si budete moci koupit tu nejlepší podprsenku, navíc se slevou až 20 % a dárkem od Yves Rocher. 

podprsenková revoluce
Autor: bpž

Autor: Markéta Tošnarová
O víkendu 8. - 10. 6. jsme pro vás připravili skvělou nákupní akci. Ve vybraných obchodech si budete moci koupit tu nejlepší podprsenku, navíc se slevou až 20 % a dárkem od YVES ROCHER. To rozhodně nesmíte propásnout!
Správná velikost podprsenky
Video se připravuje ...